Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Voittajakuva: Tiina Hyvönen Yksinhuoltajan vapaapäivä

Yksinhuoltajan vapaapäivä voitti Työn kuvia -kilpailun

Kaupunkilaisilta kerättiin vuodenvaihteessa kilpailulla valokuvia ja videoita Helsingissä tapahtuvasta työstä. Kuvakilpailun voittaja on Tiina Hyvösen valokuva Yksinhuoltajan vapaapäivä. Kuvan keskiössä on ihminen, jonka elämässä erilaiset työnmuodot risteävät. Voittajavideo on Henrik Amberlan Kaiutintehdas Töölössä, joka pohdiskelee suomalaisen työn ilmiöitä.

Valokuvakilpailun voittajat:
1. Tiina Hyvönen: Yksinhuoltajan vapaapäivä 
Uutisen näyttökuvana.
Voittajakuva on muotokuvana onnistunut. Läsnäolo on kouriintuntuva ja kuvaajan ja kuvattavan lämmin suhde näkyy. Työtä tehdään muuallakin kuin työpaikoilla.

2. Johanna Lätti: Postimies
Kuvassa näkyy työelämän muutos niin työntekijöiden kuin työnantajien keskuudessa. Vahva vaikutelma ihmisestä.

Johanna Lätti: Postimies

3. Ahti Kannisto: Vihaiset viljelijät
Hieno ajankuva. Vangitsee tunnelman vastakkainasettelusta Helsingin ja maaseudun välillä.

Ahti Kannisto: Vihaiset viljelijät

Lisäksi jaettiin kunniamaininnat: Kati Issakainen: Kuka haluaisit olla 2, Suvi Ruotsi: Illan tullen Annalassa ja Heli Sinkko: Isyysvapaa.

Videokilpailun voittajat:
1. Henrik Amberla: Kaiutintehdas Töölössä
Mielenkiintoinen ja syvällinen näkökulma uuteen tapaan tehdä työtä yhdistyneenä huomioihin suomalaisesta (työ)kulttuurista. Videon tyylikäs ja vähäeleinen toteutus on sopusoinnussa sisällön kanssa. Liikkuvan kuvan ilmaisukeinojen varma hallinta yhdessä sanoman kanssa nosti tämän videon kilpailun voittajaksi.


2. Markus Viljanen: Kenttämestari Mellerin vuosi
Video kertoo enemmän kuin tuhat sanaa kenttämestari Melleristä ja hänen työstään vuoden ja vuorokauden ympäri. 


Videoiden kunniamaininnat saivat Sami Häyrynen teoksestaan Works ja Dani Härginen videosta Normi-Päivä töissä. Ruohoa ja diisseliä.

Valokuvakilpailun tuomaristoon kuuluivat apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, Valokuvataiteen museon intendentti Tiina Rauhala ja Osuuskunta Tradekan vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä. Voittajavideoiden tuomaristo koostui Helsingin kaupungin asukasyhteistyön ja Työväen Arkiston asiantuntijoista.

Kuvia tuli lähes 350 ja videoita yhdeksän. Kilpailu liittyy näyttelyyn Työn kuvia, joka avautuu kesällä 2017. 

Kilpailun toteutti Virka-galleria, Helsingin kaupungin asukasyhteistyö/Helsinki-kanava, Työväen Arkisto ja Osuuskunta Tradeka. Näyttely Työn kuvia on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisohjelmistoa ja se on esillä kaupungintalon Virka-galleriassa 9.6.–1.10.2017.

Katso videokilpailun voittajat: Helsinkikanava.fi

Lue lisää Työn kuvia -kilpailusta

Virka.fi

JAA