Cityvarasto Oyj:n toimitusjohtaja Ville Stenroos. Kuva: Jaana Tihtonen

Cityvarasto on vuoden 2017 helsinkiläinen yritys

Vuoden 2017 helsinkiläinen yritys -palkinnon voitti kovaa kasvua tehnyt Cityvarasto. Vuonna 1999 perustettu pienvarastoalan yritys on laajentunut sekä orgaanisesti että yrityskaupoin alansa markkinajohtajaksi Suomessa. Yrittäjäpalkinto jaettiin 5. joulukuuta Helsingin Yrittäjien Itsenäisyysjuhlassa.

Globaalit megatrendit, kuten kaupungistuminen ja tavarapaljous, ovat luoneet kasvupotentiaalia varastoalalle. Lähes 20 vuotta toiminut Cityvarasto on tarttunut näihin muutoksiin ja ponnahtanut Helsingin Metsälästä valtakunnalliseksi pienvarastoalan huipuksi Suomessa. Yrityksen liikevaihto ja käyttökate ovat kasvaneet joka vuosi perustamisesta lähtien.

Cityvarasto on toimitusjohtajansa ja perustajansa Ville Stenroosin johdolla kasvattanut toimintaa myös liiketoimintaa tukevilla yrityskaupoilla: muun muassa vuonna 2016 yritys osti osan Pakuovelle.com-palvelusta.

Cityvarasto on saanut kansainvälistä tunnustusta innovatiivisuudesta. FEDESSA (Federation of European Self Storage Associations) myönsi yritykselle vuonna 2011 palkinnon netin kautta toimivan automaattisen varastotilojen vuokrausjärjestelmän kehittämisestä.

– Vuodesta 1999 alkaen tehty pitkäjänteinen työ näkyy yrityksen tasaisessa kasvussa. Suomen johtava pienvarastoja vuokraava yritys vakuutti kokonaisvaltaisesti laadukkaalla toiminnallaan, kertoo Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Sarianne Reinikkala palkitsemisperusteista.

– Cityvarasto on toiminut alallaan innovatiivisesti kehittäen sähköistä palvelukokemusta. Suurin osa heidän varastoistaan toimii mobiilin avulla ilman miehitystä, jatkaa Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Yrityksen perustajalle Ville Stenroosille Vuoden 2017 helsinkiläinen yritys -palkinto on erityisen merkityksellinen, koska tunnustuksen ovat antaneet toiset yrittäjät. Stenroosille yrittäjyys on elämäntapa ja työllistäminen ylpeydenaihe.

– Palkinto on ehdottomasti omistettu koko Cityvaraston joukkueelle, joka on yrityksen pitkäjänteisen työn sekä kasvun takana. Monesti yrittäjä on eniten esillä tässä työssä, mutta eihän yrittäjä pysty yksin kaikkeen, toteaa Stenroos.

Cityvaraston tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu listautuminen First North -kauppapaikalle. Yritys ottaa myös askelia kohti kansainvälisiä markkinoita.

Leena Pennasesta vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä

Lisäksi palkittiin vuoden 2017 helsinkiläinen yksinyrittäjä: Leena Pennanen, Center for Mindfulness (CFM), Finland Oy.

Yksinyrittäjien määrä on voimakkaasti lisääntynyt viime vuosina. Helsingin Yrittäjät haluaa korostaa yksinyrittäjien ja itsensätyöllistäjien yhteiskunnallista merkitystä palkitsemalla jatkossa vuosittain Vuoden helsinkiläisen yksinyrittäjän.

Vuoden 2017 palkinnon ansaitsi mindfulness-pioneeri Leena Pennanen (Center for Mindfulness Oy (CFM), Finland Oy), joka on kouluttanut tuhansia ihmisiä ja satoja alan ohjaajia MBSR-menetelmään (Mindfulness-Based-Stress-Reduction) perustuen sekä tuonut kansainvälisiä huippuopettajia Suomeen.

– On hienoa palkita ensimmäisenä Vuoden helsinkiläisenä yksinyrittäjänä alansa uranuurtaja, joka edistää kaikille meille tärkeitä teemoja: jaksamista ja hyvinvointia, sanoo Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Lisätietoja:
Helsingin Yrittäjät

JAA