Smash Hit -surveyn kuvituskuva.

Vastaa kyselyyn henkilötietojen hyödyntämisestä

Mitä mieltä olet henkilötietojen hyödyntämisestä digipalvelujen suunnittelussa? Nyt voit vastata anonyymisti Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Viriumin kyselyyn, autat kehittämään kaupungin digipalveluita! 

Kyselyn tavoitteena on kartoittaa ihmisten suhtautumista henkilötietojen hyödyntämiseen kehitettäessä uusia ja kohdennetumpia palveluita. Henkilötietoja kerätään yhä useammassa yhteydessä. Aihe herättää kuitenkin huolta tietoturvan osalta Kyselyssä selvitetään myös palveluntarjoajien roolia datan hyödyntäjänä tai tuottajana.

Miten sinä suhtaudut henkilötietojesi hyödyntämiseen. Kyselyyn vastaaminen vie 5-10 minuuttia.

Yksityishenkilöt: vastaa kyselyyn tästä

Palveluntarjoajat (Huom. kysely englanniksi):
Datan tuottajat: vastaa kyselyyn tästä
Datan hyödyntäjät: vastaa kyselyyn tästä

Kyselyssä ei kerätä henkilötietoja. Mielipiteesi auttavat meitä työskentelemään paremman tietoturvan puolesta. Kyselyn vastauksia hyödynnetään EU-hankkeessa SmashHit, jonka tavoitteena on edistää henkilötiedon luotettavaa jakamista ja turvallista hyödyntämistä. Hankkeessa edistetään datataloutta luomalla uusia innovatiivisia palveluita varsinkin vakuutus- ja älyliikennesektoreille, mutta tulokset ovat hyödynnettävissä myös muilla aloilla.

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium tulee hyödyntämään kyselyn vastauksia kokeiluissa, joissa uusia tiedon jakamiseen ja henkilötietojen hyödyntämiseen liittyviä ratkaisuja testataan älyliikenteessä. Lue lisää projektista täältä.