Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Anna Englund kirjoittaa säännöllisesti Kallion kirjaston työskentelytiloissa. Kuva: Kimmo Brandt.

Varaamo = kaupungin tilat ja laitteet käytössäsi

Oletko jo kuullut Varaamosta? Jos et, kannattaa tutustua. Varaamo on tilavarauspalvelu, jonka kautta kuka tahansa voi varata erilaisia kaupungin tiloja tai välineitä käyttöönsä.

Tarjolla on muun muassa kokoustiloja, musiikkistudioita, 3D-printtereitä ja ompelukoneita. Suuri osa tiloista ja laitteista on maksuttomia, ja niitä voi varata muutamaksi tunniksi kerrallaan.

Dekkarikirjastossa parasta sijainti ja rento ilmapiiri

Yksi Varaamon tiloista on Kallion kirjaston kellarissa sijaitseva Dekkarikirjasto, jossa voi järjestää kokouksia tai muita pieniä tilaisuuksia vajaalle parikymmenelle hengelle. Dekkarikirjastossa on myös jääkappi ja keittiö, jossa saa keitettyä vierailleen kahvit.

Tilan vakikäyttäjä Mirjami Vuori on ihastunut Dekkarinkirjaston sijaintiin ja tunnelmaan. – Dekkarikirjasto on loistava paikka erilaisiin duunitilaisuuksiin, hän sanoo. – Sijainti on täydellinen, ja tänne pääsee helposti vaikka Rautatieasemalta. Omiin tilaisuuksiini on tullut asiakkaita myös muualta Suomesta.

Mirjami Vuori on järjestänyt monia eri tilaisuuksia Dekkarikirjastossa. Kuva: Kimmo Brandt.


Kilpailukykyinen hinta houkuttelee

IT-projektipäällikkönä työskentelevä Vuori on pitänyt Dekkarikirjastossa projektin päättäjäisiä, joissa on ollut sekä virallista että rennompaa ohjelmaa, kuten naurujoogaa ja kahvittelua. Hän sai tietää mahdollisuudesta varata tilaa omaan käyttöönsä oltuaan siellä muiden järjestämissä tilaisuuksissa.  

Kokonaisuudessaan Vuori on sangen tyytyväinen tilavarauspalveluun ja aikoo käyttää sitä jatkossakin. – Varaamo toimii hyvin ja hinta on ylivoimaisesti paras. Muualla tavalliset neuvotteluhuoneet maksavat tunnilta paljon enemmän. ¬Suosittelen lämpimästi, hän lisää.

Tilaa taiteellisille ambitioille

Myös Anna Englund käyttää Kallion kirjaston työskentelytiloja säännöllisesti. – Tällä hetkellä käyn täällä noin kolmena päivänä viikossa, hän kertoo. Englund työstää proosakäsikirjoitusta leipätyönsä ohella. Aamuisin ja iltaisin hän työskentelee liikunnanohjaajana, joten keskellä päivää jää aikaa kirjoittamiselle.

Keskimäärin Englund varaa kokoustiloja Otsoa tai Kontiota pari, kolme tuntia kerrallaan. – Aiemmin minulla oli työhuone, mutta en viihtynyt siellä. Rajoitetussa ajassa saa paremmin aikaiseksi. Kun varaa tilan tietysti ajaksi, se pakottaa lähtemään. Kotona ei saa aikaiseksi mitään.

Kirjaston sijainti lähellä kotia on Englundille tärkeä tekijä, kuten myös tienoon hyvät kahvilat.– Nettiyhteys toimii erittäin hyvin, mikä on tietysti myös iso asia, hän lisää. Työtilojen varaaminen Varaamon kautta on helppoa, ja niissä on yleensä hyvin tilaa, varsinkin, jos varaa pari päivää aikaisemmin. – Joskus samanakin päivänä järjestyy tilaa, Englund kertoo.

Ihanteellinen opiskeluympäristö

Vaikka Otsoa ja Kontiota varataan erikseen, ne ovat oikeastaan yksi iso tila, joka on erotettu sermillä kahteen osaan. Toiselta puolelta saattaa siis kantautua ääniä, mutta Englundia se ei juuri häiritse. Kerran kävi jopa päinvastoin – sermin toisella puolen käyty keskustelu oli niin kiehtovaa, ettei hän voinut olla kuuntelematta sitä. – Toisella puolella haastateltiin väitöskirjan tehnyttä tutkijaa, ja juttu kuulosti todella mielenkiintoiselta. Aloin googlailla tutkijan nimeä ja teoksia, ja lopulta päädyin juttelemaan hänen kanssaan. Seuraavalla viikolla menin hänen kurssilleen, Englund nauraa.

Kallion kirjaston tiloja Englund suosittelee kaikille opinnäytteen tai muille kirjoittajille ja opiskelijoille. – Tila on rauhallinen ja täällä saa kirjoitettua tosi hyvin. Opiskelijat voivat tietysti käyttää yliopiston kirjastoa, mutta sinne pitää mennä tosi aikaisin, että saa hyvän paikan. Tässä sitä ongelmaa ei ole.

Lue lisää:
Varaamo.hel.fi

JAA