JVG keikka järjestetään vappuna virtuaalisesti.

Vappua juhlitaan JVG:n keikalla Virtuaalisessa Helsingissä - tallenne katsottavissa sunnuntai-iltaan

JVG – Ikuinen vappu –keikan tallenne on katsottavissa sunnuntaihin 3.5. kello 23.59 asti.

Suomen suosituin popyhtye JVG tanssittaa etävappua juhlivaa kansaa vappuaattona 30.4. klo 19 pelimaailmasta tuttuja elementtejä hyödyntävällä live-konsertilla virtuaalitodellisuudessa. Keikan tarjoavat Helsingin kaupunki yhdessä virtuaaliteknologiaan erikoistuneen Zoanin ja Fullsteam Agencyn kanssa ja sen areenana toimii Helsingin keskustasta rakennettu Virtuaalinen Helsinki.  

”Ensi viikolla juhlitaan kaikkien aikojen etävappua, ja ihan mahtavaa, että me voidaan tällä tavalla bailata teidän kanssa! Tää on se keikka, kun ikuinen vappu muuttuu kotoisaksi etävapuksi ja tuodaan vähän juhlaa tähän poikkeukselliseen kevääseen. Nyt tehdään historiaa viettämällä vappua kotoa käsin, mutta silti yhdessä”, JVG fiilistelee tulevaa vappukeikkaa.  

”Meillä on edessä hyvin erilainen vappu, jonka tulemme viettämään toisistamme erillään. Vaikka emme ole fyysisesti yhdessä, voimme silti iloita vapusta yhteisönä, henkisesti yhdessä. JVG:n live-keikka Virtuaalisessa Helsingissä on osa kaupungin etävapun monipuolista kattausta, jolla haluamme mahdollistaa näissä poikkeusoloissa mahdollisimman hyvän vapun kaikille. Virtuaalitodellisuudessa toteutettavan ohjelman ansiosta voimme viettää kaikkien aikojen etävappua yhdessä erikseen”, painottaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori

Live-kokemus on rakennettu Zoanin kehittämän Burst Live -teknologia-alustan päälle. Keskeistä osaa näyttelee Unreal Engine -pelimoottori, jossa virtuaalitodellisuus eli tässä tapauksessa Senaatintorin 3D-malli, pyörii. Yleisö liittyy keikkaan omilla älypuhelimillaan tai tietokoneillaan. VR-laseja ei tarvita. 

Jokainen keikalle kirjautunut voi valita itselleen avattaren ja hyvällä onnella nähdä itsensä tanssimassa virtuaalisella torilla keikan yleisössä. Keikalla ei tarvitse tyytyä vain katsomaan, vaan yleisöä kannustetaan reagoimaan elein, suosionosoituksin tai emojein, jotka välittyvät studiossa esiintyville artisteille reaaliajassa. 

“Olemme kehittäneet alustaa jo pitkään, ja korona loi tarpeen ottaa se käyttöön. Mikäpä olisi parempi tapa kuin kotikaupungin etävapun ohjelman mahdollistaminen”, Zoanin toimitusjohtaja ja perustaja Miikka Rosendahl sanoo.

Live-keikka koettavissa osoitteissa: www.helsinkikanava.fi ja www.burst.fi. Tallenne on katsottavissa 48 tuntia keikan jälkeen. 

JVG – IKKUINEN VAPPU

To 30.4.2020 klo 19, Virtuaalinen Helsinki
Live-keikka koettavissa osoitteissa: www.helsinkikanava.fi ja www.burst.fi
Tallenne katsottavissa 48 tuntia keikan jälkeen.