Kuva: Charlotta Boucht, Helsingin kaupungin aineistopankki.

Vanhusneuvosto Kinaporin palvelukeskuksessa 19.11.

Vanhusneuvosto järjestää tiistaina 19. marraskuuta Kinaporin palvelukeskuksessa avoimen tilaisuuden, jossa kuullaan asiantuntija-alustuksia ja keskustellaan kello 13–16.

Asuminen ja eläkeläisköyhyys ovat iltapäivätapahtuman aiheita. Tilaisuudessa kuullaan, mitä Helsingin kaupunki ja kaupunkiympäristön toimiala tekevät näiden asioiden edistämiseksi.

Aktiivinen vanhusneuvosto

Vanhusneuvoston tehtävänä olla linkkinä ja yhteistyöfoorumina kaupunkiorganisaation ja eläkeläisjärjestöjen välillä. Vanhusneuvosto haluaa nostaa esiin asioita, jotka ovat keskeisiä ja ajankohtaisia yli 65-vuotiaiden elämässä. Helsingissä asuu yli 100 000 yli 65-vuotiasta.

Eläkeläisjärjestöihin kuuluu noin 10 prosenttia eläkeikäisistä helsinkiläisistä. Jäsenistöllä on laajat verkostot ja sitä kautta tietoa myös vähemmän aktiivisten ikäihmisten arjesta, tarpeista ja elämäntilanteesta. Helsingissä toimii useita eläkeläisjärjestöjä, joilla on paikallisyhdistyksiä eri puolilla Helsinkiä yhteensä lähes 70. Järjestöjen yhteistyöelin on HEJ ry.

Raportti eläkeläisköyhyydestä

Helsingin kaupunki on kerännyt tietoa ja tuottanut raportin eläkeläisköyhyydestä. Keväällä julkaistu raportti esitellään tilaisuuden aikana. Samoin kuullaan myös, miten Helsingin kaupunki auttaa vähätuloisia eläkeläisiä sosiaalityön ja neuvonnan avulla.

Molempiin aiheisiin – asumiseen ja köyhyyteen – kuullaan myös eläkeläisjärjestöjen kommenttipuheenvuorot.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Juontajana toimii Ylen toimittaja Tiina Merikanto.

Kinaporin palvelukeskuksen juhlasali, Kinaporinkatu 9.

Lue lisää:

HEJ ry

Raportti eläkeläisköyhyydestä Helsingissä 


JAA