Pakilan allianssin hankesuunnitelmavaiheen havainnekuva Halkosuontieltä.

Valtuustossa on kyselytunti sekä Länsi-Pakilan koulujen ja päiväkotien hanke

Kaupunginvaltuusto kokoontuu keskiviikkona 15. tammikuuta. Kyselytunnin lisäksi kokouksen esityslistalla on Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelma sekä asemakaavamuutokset Vallilassa ja Oulunkylässä.

Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelma koskee Pakilan ala- ja yläasteen tiloja, sekä nykyisille päiväkodeille Havukka ja Pakila rakennettavaa uudisrakennusta. Hankkeessa alueen opetus- ja varhaiskasvatustilat nostetaan uudelle tasolle. Kouluun rakennetaan myös nuorisotilat. Rakennukset suunnitellaan mahdollisimman laajaan asukaskäyttöön soveltuviksi. Hankkeen kustannukset ovat 52,8 miljoonan euroa.

Kyselytunnin aiheet koskevat nuorten talouskasvatusta, puurakentamisen lisäämistä sekä Helsingin klubitilannetta.
Käsiteltävät kysymykset ovat:

1. Miten Helsingissä on nuorten talousopetus hoidettu, ja onko opetusohjelmissa suunnitteilla jotakin uutta tai lisäystä?

2. mitä konkreettisia suunnitelmia kaupungilla on, suuressa ja pienessä mittakaavassa, lisätä puurakentamista nykyistä enemmän, systemaattisemmin ja asukaslähtöisemmin?

3. Helsingissä ei pian enää ole paikkoja jossa järjestää konsertteja niin sanotulle kevyelle musiikille. Mihin konkreettisiin toimiin kaupunki aikoo ryhtyä asian korjaamiseksi?

Kello 18 alkavaa kokousta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla tai paikan päällä valtuustosalin lehteriltä, sisäänkäynti osoitteesta Sofiankatu 3. Kokouksen voi katsoa myös myöhemmin tallenteena Helsinki-kanavalla.

Kokouksessa käsiteltäviin asioihin voi tutustua esityslistasta. Valtuuston päätöksiä voi seurata Helsinki-kanavan lähetysnäkymän alta. Päätöksistä kerrotaan lisäksi kokouksen päätyttyä kaupunginvaltuuston päätöstiedotteessa. Taustatietoa saa Päätökset-palvelusta.

Keskustelua käydään Twitterin puolella asiasanalla #helvaltuusto.

Lisää aiheesta
Kaupunginvaltuuston esityslista 15.1.2020
Helsinki-kanava
Pakilanpuiston allianssi –hankesuunnitelma
Kaupunginvaltuuston kyselytunti

Kuva: A F K S

JAA