Valtuuston lehteri. Kuva: Pertti Nisonen

Valtuustossa Hoplaxskolanin yksikön hankesuunnitelma

Kaupunginvaltuusto kokoontuu keskiviikkona 6. marraskuuta. Kokouksen esityslistalla on ruotsinkielisen yhtenäisen peruskoulun Hoplaxskolanin perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelma. Hankesuunnitelma koskee koulun Munkkiniemessä sijaitsevaa Lokkalantien (Locklaisvägen) yksikköä, jossa järjestetään ala-asteen opetusta.

Hankkeen rakentamiskustannukset ovat 14 000 000 euroa. Rakentamisen on tarkoitus alkaa tammikuussa 2021 ja valmistua kesäkuussa 2022.

Valtuuston käsiteltävänä on myös kolme asemakaavamuutosta: Meilahden Töölöntullinkatu 8, Oulunkylän Maaherrantien tonttien ja Jokiniementien varren puistoalue sekä Kaarelan Kaarelankuja 2.

Lisäksi kokouksessa on kolme kuntalaisten aloitetta ja 55 nuorten aloitetta.

Helsinkiläisten 13-17 -vuotiaiden nuorten tekemiä aloitteita kaupungin toimivaltaan kuuluvissa asioissa tulee valtuustoon tietoon kahdesti vuodessa. Nuorten tekemissä aloitteissa on kolme aihealuetta, koulu, liikunta ja nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruudin kehittäminen, ovat keränneet eniten aloitteita. Nuorisopalvelut ja liikenne ovat myös useamman aloitteen aiheena, samoin ilmastomuutos, jota on käsitelty niin koulujen kasvisruokaa koskevassa aloitteessa kuin aurinko- ja tuulivoimalaa koskevassa aloitteessa ja ilmastonmuutos -aloitteessa.

Nuorten aloiteoikeuden tavoitteena on kannustaa nuorten osallistumista yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Samalla aloitteet tuovat kaupungin eri toimialoille tietoa nuorten toiveista ja tavoitteista.

Kello 18 alkavaa kokousta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla tai paikan päällä valtuustosalin lehteriltä, sisäänkäynti osoitteesta Sofiankatu 3. Kokouksen voi katsoa myös myöhemmin tallenteena Helsinki-kanavalla.

Valtuuston päätöksiä voi seurata Helsinki-kanavan lähetysnäkymän alta. Päätöksistä kerrotaan lisäksi kokouksen päätyttyä kaupunginvaltuuston päätöstiedotteessa. Kokouksen voi katsoa myös myöhemmin tallenteena Helsinki-kanavalta.

Kokouksessa käsiteltäviin asioihin voi tutustua esityslistasta. Taustatietoa saa haettua Päätökset-palvelusta.

Keskustelua käydään Twitterin puolella asiasanalla #helvaltuusto.

Lisää aiheesta

Kaupunginvaltuuston esityslista 6.11.2019
Helsinki-kanava