Kuva: Alexey Otavin

Valon juhla valaisee Kalasataman perjantaina 28. syyskuuta

Teatteriryhmä Maria Baric Companyn Kalasataman valon juhla -tapahtuma tuo alueelle Toiveiden taivas -tuliteatteriesityksen ja yhteisöllisen tulitaideteoksen, joka valaisee illan lukuisilla ulkotulilla ja esittelee Maria Baric Companyn tuliteatterinukkeja. Lisäksi ennen esitystä yleisölle on auki työpajapiste.

Musiikkia, teatteria, tulta ja sirkusta yhdistelevä Toiveiden taivas -teoksen käsikirjoitus ammentaa inspiraationsa Kalevalan syntytavasta. Maria Baric Companyn taiteilijat kiersivät Elias Lönnrotin tavoin keräämässä ihmisten tarinoita, nyt unelmien ja toiveiden näkökulmasta. ”Haluamme olla luomassa sellaista maailmaa, jossa jokaisella on oikeus unelmoida ja lähteä tavoittelemaan unelmiaan”, kertoo taiteellinen johtaja Maria Baric.

Maria Baric Company on palkittu helsinkiläinen visuaalisen teatterin ammattilaisryhmä.

Aika ja paikka

Tapahtuma alkaa klo 18.30 Redin edustalla, Englantilaisaukiolla, yhteisöllisellä tulitaideteoksella ja työpajalla. Toiveiden taivas -tuliteatteriesitys alkaa klo 19.30 ja sen kesto on noin 30 minuuttia.

Taustaa

Helsingin kaupunki on valinnut vuonna 2018 rahoitettaviksi tapahtumiksi Kalasataman asukasyhdistyksen asukasjuhlan, Maria Baric Companyn Kalasataman valon juhlan, Red Nose Companyn Kalasataman Kulttuuripilkin ja Susanna Leinonen Companyn Kalasatama in motion -hankkeen. Tapahtumat ovat avoimia ja maksuttomia kaikille.

Kalasataman rakentaminen kestää 20–30 vuotta. Tapahtumat ovat osa Kalasataman ympäristötaidehanketta, jonka tavoitteena on asukkaiden viihtyvyyden parantaminen pitkän rakentamisvaiheen aikana. Hankkeen avulla toteutetaan pysyvää ja väliaikaista taidetta sekä tapahtumia. Ympäristötaideprojektia ohjaa Helsingin kaupungin kaupunginkanslia yhteistyössä kaupunkiympäristön toimialan ja kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan kanssa. Ympäristötaide rahoitetaan rakennuttajilta perittävällä maksulla.

Lisää aiheesta:

Facebook-tapahtuma

JAA