Kuvat: Kimmo Brandt.

Vaikuta äänestämällä OmaStadissa - äänestys päättyy 31.10.

Helsinkiläiset äänestävät lokakuussa OmaStadin ideoista ne, jotka kaupunki toteuttaa. Äänestäminen on lähtenyt vilkkaasti liikkeelle, sillä OmaStadi -palveluun on kirjautunut lähes 50 000 käyttäjää. Helsinki käyttää vuosittain 4,4 miljoonaa euroa osallistuvan budjetoinnin avulla tapahtuvaan kaupunkikehittämiseen.

Äänestys tapahtuu omastadi.hel.fi -palvelussa, jonne tunnistaudutaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Äänestää saavat tänä vuonna 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat helsinkiläiset. Äänestäjä voi valita yhden suurpiirin suunnitelmista sekä koko kaupungin suunnitelmista ne, joille antaa äänensä. Ääniä voi antaa niin monelle suunnitelmalle kuin alueelle varattuun määrärahaan mahtuu. Kannattaa äänestää, sillä eniten ääniä saaneet suunnitelmat toteutetaan.

Helsinkiläisnuoret äänestävät sekä osallistuvasta budjetoinnista että RuutiBudjetista omastadi.hel.fi -palvelussa. Äänestys tapahtuu henkilökohtaisilla Wilma-tunnuksilla.

Jos mobiilivarmennusta tai verkkopankkitunnuksia ei ole käytössä voi äänestää henkilötodistusta näyttämällä kaupungin eri palvelupisteissä, kuten joissakin kirjastoissa ja asukastaloissa. Helsingin keskustakirjasto Oodissa on OmaStadin äänestyspiste, jossa voi äänestää henkilökortilla kirjaston aukioloaikoina.

OmaStadi äänestysaika on 1.–31.10.2019.

#OmaStadi
#osallistuvabudjetointi

Lue lisää:

OmaStadi

Äänestämisen tuki ja tapahtumat

Helsingin keskustakirjasto Oodi