Tartuntatilaston postinumeroalueittain kartalla.

Helsingin uusimmat koronavirustilastot julkaistu – tartuntamäärien kasvu pysynyt maltillisena

Uusimpien 6. toukokuuta 2020 kirjattujen tietojen mukaan todettujen covid-19-tartuntojen määrä Helsingissä on edelleen suhteellisen pieni verrattuna asukasmäärään. Tartuntoja on keskimäärin kolme tuhatta asukasta kohden. Tilaston mukaan yhteensä 2 127 helsinkiläistä on sairastunut tautiin. Menehtyneitä on 132, joista hoivapalveluissa menehtyneitä asiakkaita 80. 

Tartuntoja on kaikkialla Helsingissä ja hyvin erilaisilla asuinalueilla. Useilla asuinalueilla tartuntamäärät ovat pieniä. Joillakin alueilla tartuntamääriin voi vaikuttaa esimerkiksi alueella sijaitseva ikääntyneiden ympärivuorokautisen hoidon yksikkö, jos yksikössä on ollut tartuntoja.

Alueellisissa luvuissa ovat mukana kaikki tähän asti tartunnan saaneet, myös parantuneet. Suurin osa helsinkiläisistä tartunnan saaneista on jo parantunut. 

Tilastojen mukaan helsinkiläiset käyvät kaikilla alueilla hyvin testeissä. Uusien tartuntojen osalta vähemmistöjen tilanne on tasoittunut ja toteutetut lisätoimet tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi ovat purreet.

Helsingin kaupunki julkaisee verkkosivuillaan tiistaisin ja torstaisin kello 17 helsinkiläisten covid-19-tartuntojen ja -tautiin menehtyneiden määrän. Lisäksi kaupunki julkaisee kahden viikon välein tartuntatilaston postinumeroalueittain.

Lisätietoja

Helsingin koronavirustilannekatsaus