Herttoniemen kartanolla on myös Helsinki-päivän tapahtuma. Kuva: Mika Lappalainen.

Vartiosaari, luentomaraton, hävikkipiknik ja pakojätehuone - uusia tapahtumia Helsinki-päivänä

Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta kaupunki täyttyy jälleen juhlahumusta, kun yli sata erilaista tapahtumaa levittäytyy kymmeniin kaupunginosiin. Luvassa on muun muassa taide- ja musiikkielämyksiä, liikuntaa, opastettuja kierroksia, työpajoja ja puutarhajuhlia. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Nämä uudet tapahtumat löytyvät myös päivän tarjonnasta.

Tule tutustumaan Vartiosaareen Helsinki-päivänä!

Ilmainen venekuljetus klo 13-20 Laajasalon Reposalmentien päästä Helsingin itäisen saariston helmeen Vartiosaareen. Kävijät toivottaa tervetulleeksi Vartiosaaren kesälampaat sekä 1900-luvun vaihteessa rakennettu höyrylaivojen odotushuone, joka muuttuu Helsinki-päivänä pop-up rantakahvilaksi.

Vartiosaari tutuksi

Helsinki-päivän luentomaraton

Helsinki-päivää juhlitaan kaupunginmuseolla pääkaupungin historiaa käsittelevällä luentomaratonilla. Monipuolisen ja musiikkiesityksillä maustetun luentomaratonin on kuratoinut historioitsija, dosentti Samu Nyström. Paikalla myös Helsingin kaupunginkirjaston kirjastopyörä, jolla on kyydissään kiinnostavia historiateoksia päivän puhujilta.

Sukella Helsingin historiaan!

Hävikkipiknik Lapinlahdessa

Hävikkipiknik kerää ihmiset yhteen Lapinlahteen nauttimaan kaikkien yhteisestä Helsingistä ympäristöystävällisesti. Tapahtuman tavoitteena on, että piknikin eväät ovat kaupasta asiakseen hankittujen tuotteiden sijaan ylijäämätuotteita. Herkuttelun ohella ohjelmassa on hävikkitietovisa ja hävikkityöpaja, jossa pääset valmistamaan hävikkimateriaaleista erilaisia käsitöitä.

Hävikkipiknik

15 minuuttia – 12 lajittelutehtävää – selviätkö? HSY:n pakojätehuone tekee paluun Helsinki-päivänä

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY tuo pakojätehuoneensa Helsinki-päivään 12.6. Kansalaistorille. Pääkaupunkilaiset pääsevät pelaamaan lajitteluaiheisissa tehtävissä neljän hengen ryhmissä. Suurin osa vuoroista arvotaan sosiaalisen median kautta.

HSY:n pakojätehuone tekee paluun Helsinki-päivänä

Lisää aiheesta: