Työllisyyspalveluiden uraohjaaja Sari Kivimaa ja TE-toimiston koordinaattori Elina Kittilä palvelevat asiakkaita Työllisyyden palvelutorilla. (Kuva: Annina Laurikainen)

Uusi Työllisyyden palvelutori avautui Helsingissä

Työnhakijat ovat asiakaskuulemisissa esittäneet Helsingin kaupungille ja TE-toimistolle toiveen paikasta, jonne voisi tulla vapaamuotoisesti kysymään neuvoja työhön ja koulutukseen. Nyt toiveeseen on vastattu ja uusi neuvontapiste Työllisyyden palvelutori on avoinna Pasilan TE-toimiston aulassa.

Työllisyyden palvelutori on yli 30-vuotiaille työnhakijoille kohdennettu palvelupiste, joka pyrkii nopeuttamaan asiakkaiden pääsyä työhön tai koulutukseen. Nuorempia hakijoita palvellaan muun muassa Ohjaamo Helsingissä.

Henkilökohtaista neuvontaa työhaun ja koulutuksen kysymyksiin

Palvelutorilta saa apua työnhakuun, koulutusvaihtoehtojen pohdintaan ja urasuunnitelmien selkeyttämiseen. Lisäksi tarjolla on erilaisia ryhmätilaisuuksia koulutukseen, digitaitoihin ja työnhakuun liittyen. Säännöllisissä rekrytointitapahtumissa puolestaan pääsee tapaamaan työnantajia ja kuulemaan työmahdollisuuksista.

Työllisyyden palvelutorilla palvelee kaksi vakituista työntekijää: kaupungin uraohjaaja ja TE-toimiston koordinaattori. Lisäksi aulassa työskentelee säännöllisesti muun muassa Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta opettajia ja opinto-ohjaajia, Digirasti-hankkeen digiohjaaja, yrityskoordinaattori sekä eri työllisyyshankkeiden henkilökuntaa.

Ajanvarausta ei tarvita

Työllisyyden palvelutori sijaitsee Pasilan TE-toimiston aulassa osoitteessa Ratapihantie 7 (sisäänkäynti Veturitorin puolelta). Palvelutori on avoinna tiistaista torstaihin kello 10–15. Ajanvarausta palveluun ei tarvita, ja henkilökohtaista neuvontaa saa päivittäin aukioloaikojen puitteissa.

Työllisyyden palvelutorilla toimii seuraava viikkoaikataulu:

- tiistaisin painottuu tiedonhaku, jolloin paikalla on Digirasti-hankkeen työntekijä,
- keskiviikkona paikalla on opinto-ohjaaja ja opettajia, jotka tarjoavat täsmäapua koulutuksen kysymyksiin
- torstaisin järjestetään rekrytapahtumia ja infoja työnhakuun liittyen.


Työllisyyden palvelutori on yhteinen kokeilu Espoon, Vantaan ja Uudenmaan TE-toimiston kanssa vuoden 2019 loppuun asti. Palvelupisteet sijaitsevat Espoossa Ison Omenan palvelutorilla ja Vantaalla TYP:n tiloissa Vernissakadulla. Jokaisella työllisyyden palvelutorilla työskentelee sekä TE-toimiston että kaupunkien työllisyyspalveluiden henkilöstöä.

Lisätietoa

Työllisyyden palvelutori