Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

Uusi säätiö kehittämään cleantech-ratkaisuja

Pääkaupunkiseudun kaupungit, yritykset ja valtio perustavat helmikuussa yhteistyössä Sitran kanssa Smart & Clean pääkaupunkiseutu -säätiön edistämään älykkäitä ja vähähiilisiä teknisiä ratkaisuja. Säätiön avulla halutaan saada seudulle uusia investointeja, tutkimus- ja kehitystoimintaa sekä työpaikkoja. Tavoitteena on tehdä seudusta älykkään ja puhtaan teknologian edelläkävijä.

Yleishyödyllinen säätiö kehittää viiteen teemaan liittyviä konsepteja: liikenne ja liikkuminen, energia, rakentaminen, jäte- ja vesisektori sekä kuluttaja-cleantech. Yhtenä tavoitteena on luoda pääkaupunkiseudulle kansainvälinen kuluttajateknologian keskittymä. Esimerkkejä alan palveluista ovat kodin toimintoja ohjaava huoneistoautomaatio, tavara- ja henkilökuljetusten älykäs yhdistäminen sekä kaupunkien väliaikaistilojen käyttö lähiruuan tuotantoon. 

Säätiön perustajakunnat Helsinki, Espoo ja Vantaa kutsuvat yrityksiä mukaan investoimaan säätiön toimintaan. Kaupungit myös lupaavat avata omaa ympäristöään entistä enemmän yritysten käyttöön. Lisäksi säätiö haluaa tiivistä yhteistyötä tutkimus- ja koulutuslaitosten kanssa; näin saadaan uusin tutkimustieto projektien suunnitteluun ja innovaatiot nopeasti markkinoille.
 

Smart & Clean pääkaupunkiseutu -säätiön markkinointikirje yrityksille


Yhteydenotot ja tiedustelut:

Tiina Kähö, johtava asiantuntija, Sitra, tiina.kaho(at)sitra.fi, 040 591 3847

Marja-Leena Rinkineva, elinkeinojohtaja, Helsingin kaupunki, marja-leena.rinkineva(at)hel.fi, 050 559 9183

Tuula Antola, elinkeinojohtaja, Espoon kaupunki, tuula.antola(at)espoo.fi, 043 824 6393

Jose Valanta, elinkeinojohtaja, Vantaan kaupunki, jose.valanta(at)vantaa.fi, 050 523 1116

 

 

JAA