Kuva: Moomin Characters & Gutsy Animations

Uusi Muumilaakso-sarja saa tänään kutsuvierasensi-iltansa Helsingissä

Rakastetut muumit nähdään ensimmäistä kertaa 3D-animaatiohahmoina uudessa 13-osaisessa koko perheen draamasarjassa. Muumilaakso, ”Moominvalley”, on suomalais-brittiläinen yhteistuotanto, jonka maailmanlaajuinen ensiesitys on helmikuussa 2019. Suomessa sarja nähdään Ylen kanavilla 25. helmikuuta alkaen.

Sarjan kutsuvierasensi-ilta järjestetään perjantaina 25. tammikuuta Helsingissä. Tapahtuma kokoaa yhteen merkittävän määrän vieraita eri puolilta maailmaa, erityisesti Japanista.

”Helsingin kaupunki kutsui japanilaisia kumppaneita juhlimaan Muumilaakso-sarjan julkistamista. Sarja on erinomainen osoitus laajasta yhteistyöstä, joka nostaa suomalaisen luovan osaamisen kansainväliseksi uutiseksi”, elinkeino-osaston erityissuunnittelija Taina Seitsara sanoo.

Kutsuvierastilaisuuden avaa apulaispormestari Nasima Razmyar.

”Tove Jansson ja muumit ovat yksi rakastetuimmista kansallisaarteistamme. Jansson asui ja työskenteli koko elämänsä Helsingissä, jossa hänelle tärkeä meri oli alati läsnä. Janssonin taide näkyy edelleen vahvasti arjessamme ja viimeisimpänä hänen kuvituksensa ovat päässeet näyttävään osaan Uuden lastensairaalan tiloissa”, toteaa Razmyar.

Uudenlainen animaatiotekniikka tuo muumit nykypäivään 

Muumilaakso-sarja tarjoaa seikkailuja, joissa ilo ja nauru, jännittävät kohtaamiset ja muumien lempeä asenne kietoutuvat toisiinsa. Jaksojen teemat opettavat myös inhimillisyydestä ja rakkaudesta. Sarjan jokainen jakso on uusi versio Tove ja Lars Janssonin alkuperäisistä tarinoista.

Animaatiosarjan visuaalinen ilme on poikkeuksellisen korkeatasoinen ja sarjan kehityksessä on käytetty innovatiivista tekniikkaa, jossa maalaukselliset elementit yhdistyvät 3D-animaatiohahmoihin. Muumihahmojen ääninäyttelijöinä kuullaan suomalaisia huippunimiä, ja sarjan alkuperäisestä musiikista vastaavat säveltäjät Pekka Kuusisto ja Samuli Kosminen. Lisäksi sarjan jokaisessa jaksossa kuullaan musiikkia kansainvälisiltä huippuartisteilta.

Sarjan tuotantoyhtiö on Gutsy Animations yhteistyössä Ylen kanssa. Luovana johtajana ja vastaavana tuottajana toimii Marika Makaroff, joka on aiemmin työskennellyt useiden palkittujen tv-sarjojen parissa Suomessa ja Ruotsissa. Sarjan on ohjannut Oscar-palkittu Steve Box, joka tunnetaan muun muassa rakastetun animaatioelokuvan "Wallace & Gromit: Kanin kirous" ohjaajana. Palkittu käsikirjoittajakaksikko Mark Huckerby ja Nick Ostler sekä tuottaja John Woolley ovat puolestaan tunnetun Late Lammas -animaatiosarjan takana.

Lisätietoja

Muumilaakso

(Kuva: Moomin Characters & Gutsy Animations)