digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama

Helsingin kaupungin uusi digitalisaatiojohtaja aloittaa työnsä 90 päivän matkalla Helsingin uumeniin

Helsingin ensimmäinen digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama on aloittanut työnsä elokuun puolessa välissä. Digitalisaatiojohtaja johtaa kaupungin digitalisaatioon liittyvää uudistumista. Hänen tehtävänään on edistää digitalisaation hyödyntämistä kaupungin organisaatiossa, tuottaa kaupunkistrategian toteutumisen kannalta keskeisiä digitaalisia uudistuksia ja johtaa niihin liittyviä muutosprosesseja.

Olen antanut Mikolle vapaat kädet ensimmäisen 90 päivän ajaksi. Tehtävänantona on lähteä kierrokselle tutustumaan kaupungin eri toimijoihin ja selvittää missä pisteessä digitalisaation kanssa ollaan. Odotan, että 90 päivän jälkeen meillä on selkeä näkemys nykytilasta ja siitä suunnasta, mihin Helsingin tulee kulkea ollakseen maailman parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Helsingin innostava visio on olla maailman toimivin ja parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Digitalisaatiossa on kyse ihmisistä, ei teknologiasta. Helsinki on palveluorganisaatio, jossa ihmisten tulisi saada palveluita ja tietoa omaan tarpeeseensa juuri silloin – tai mahdollisesti jo ennen - kuin he sitä tarvitsevat tai osaavat kaivata. Palvelut pitää kehittää käyttäjälähtöisesti ja ne pitää integroida luontevaksi osaksi ihmisten elämää. Teknologia ei ole itseisarvo. Helsingillä on 37 000 omaa työntekijää. Hyvät sisäiset prosessit ja työkalut osaltaan parantavat työviihtyvyyttä ja mahdollistavat paremman palvelun kaupunkilaisille, Rusama toteaa.

Digitalisaatiojohtaja on perustanut blogin, jossa voi seurata Helsingin askelia kohti maailman toimivinta kaupunkia. Matkaa voi seurata blogissa cdofromhel.fi.

Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hän on myös suorittanut MBA-tutkinnon. Hän siirtyy tehtäväänsä Yleisradiosta, jossa hän johti Ylen verkkopalveluiden kehittämistä. Rusamalla on 20 vuoden monipuolinen kokemus digitaalisten palveluiden kehittämisestä ja johtamisesta. Hän on työskennellyt Yleisradion lisäksi muun muassa Sanomalla ja Sulakkeella. Digitalisaatiojohtajan tehtävä on uusi ja se täytettiin viiden vuoden määräajaksi.