Helsinki-kanava välittää kaupunginvaltuuston kokoukset kaupunkilaisille.

Uudistettu Helsinki-kanava tarjoaa videoita kaupunkilaisille

Kaupungin ensisijainen videoviestintäkanava Helsinki-kanava on uudistettu. Se tarjoaa luotettavan ja mainoksista vapaan katsomisympäristön kaupungista, kaupunkilaisista ja kaupungin toiminnasta kertoville videoille.

Helsingin uuden ilmeen mukainen helsinkikanava.fi-sivustossa uutta on myös kanavan julkaisu- ja lähetysjärjestelmä.

Uusittu Helsinki-kanava parantaa videoiden ja suorien lähetysten näkyvyyttä mobiileilla päätelaitteilla kuten kännyköillä ja tableteilla. Videoiden tekstitys helpottuu, mikä parantaa tulevaisuudessa saavutettavuutta.

Viime vuonna videoita katsottiin Helsinki-kanavavalla yhteensä yli 400 000 kertaa. Suoria lähetyksiä lähetettiin 75 ja niitä katsottiin yhteensä noin 54 000 kertaa. Katsotuin video oli Asuminen kerrostalossa. Sitä katsottiin yli 36 000 kertaa. Katsotuin suora lähetys oli Pormestarin itsenäisyysjuhla neljäsluokkalaisille, jota katsottiin yhteensä yli 24 000 kertaa.

Kaupunginvaltuuston kokouksista lähetettiin 21 suoraa lähetystä vuonna 2019. Suoria lähetyksiä katsottiin yhteensä 15 000 kertaa ja tallenteita 47 000 kertaa.

Helsinki-kanavan uusi verkkopalvelu on toteutettu Icareus Oy:n Icareus Suite-järjestelmällä.

Helsinki-kanavan uudistus rikkoi hel.fi-sivujen videolinkit, jotka korjataan käsityönä, joten sivuilla on jonkin aikaa virheellisiä ja rikkonaisia videolinkkejä.

Helsinki-kanava uudistui

Helsinki-kanava

Kuva: Veeti Hautanen