Suoraan sisältöön
A A A
Tarja Pitkänen aikoo jatkaa keskusteluja kahdeksan tapaamansa yrityksen kanssa.

Tyytyväinen yrittäjä yritystreffeillä: Yhdeksät treffit ja kahdeksan kumppania

– Sain enemmän kuin odotin, ilta oli erittäin hyödyllinen. Näin kommentoi Tarja Pitkänen Whynot Grow -yrityksestä.
Pitkänen osallistui yritystreffeille OP Vallilassa maaliskuun puolivälissä. Mukaan oli ilmoittautunut noin 300 ihmistä kaikkiaan noin 200 yrityksestä.

Yritystreffien idea oli osallistujien mielestä mainio: Kumppaneita ja laajempaa verkostoa haluavat yritykset kokoontuvat muutaman tunnin ajaksi yhteiseen tilaisuuteen. Yrittäjät ovat tilaisuuteen ilmoittautumisen jälkeen kertoneet, mitkä mukaan tulevista yrityksistä haluaisivat tavata. Algoritmit on pantu sen jälkeen töihin järjestämään treffejä. Ahkerimmille oli tiedossa kymmenen 20 minuutin pituista treffiä, osalle riitti muutama tehokas tapaaminen.

Jokainen sai oman aikataulun, joka kertoi, milloin ja missä pöydässä mahdolliset yhteistyökumppanit treffataan.

Pitkäsen yritys hoitaa asiakasyritystensä rahoitusjärjestelyjä. Hänellä oli illan aikana yhdeksät treffit, lisäksi hän keskusteli kahden muun yrittäjän kanssa. Tulos oli varsin hyvä: hän jatkaa keskusteluja kahdeksan potentiaalisen kumppanin kanssa.

– Tutustuin hyvin mielenkiintoisiin yrityksiin ja upeisiin tarinoihin.

Pitkäsen tavoin myös Kristiina Pihlaja on tyytyväinen. Hän on kolmen osakkaan Careerjoy HR Services -yrityksen toimitusjohtaja ja tuli yritystreffeille etsimään verkostoon hyviä kumppaneita ja samalla kertomaan yrityksensä palveluista.

Kuva: Ilkka Ranta-aho

Kristiina Pihlaja halusi tavata yrityksiä, joista olisi apua Careerjoy HR Services -yrityksen asiakkaille.

Pihlajan yritys auttaa henkilöstötehtävissä, vuokraa vaikkapa kasvavalle yritykselle henkilöstöpäällikön. Asiakkaita autetaan myös verkoston avulla, ja siihen tarvitaan esimerkiksi työlainsäädännön yksityiskohdat tuntevia juristeja.

– Googlaaminen ja kilpailuttaminen vievät aikaa. Täällä on ollut mahdollista tutustua samalla kertaa useisiin yrityksiin, joita voimme suositella omille asiakkaille.

Pihlaja sai illan aikana useita hyviä kontakteja verkostoonsa.

Kaupungin kontakteja ja verkostoja yritysten hyväksi

Yritysneuvoja Heli Vuoksimaa NewCo Helsingiltä lähti järjestämään yritystreffitapahtumaa huomattuaan, että kaupungilla on runsaasti tapahtumia ja koulutuksia aloittaville yrityksille. Tukea toimintaansa ja kasvuun tarvitsevat kuitenkin myös jo jonkin aikaa toimineet yritykset. Heitä on syytä tukea lisää.

Kuva: Ilkka Ranta-aho

NewCo Helsingin Heli Vuoksimaa ja OP:n Heikki Peltola olivat hyvillään yritystreffien innokkaasta osanotosta.

Kaupunginkansliaan kuuluvan NewCo Helsingin tavoite on kasvattaa menestyvien yritysten ja yrittäjien määrää tarjoamalla palveluita, jotka tukevat alkuvaiheen ja kasvuvaiheen yrittäjiä.

– NewCon rooli on parhaimmillaan matchmakerin rooli. Meillä NewCossa on todella paljon kontakteja ja olemme valtavan laajasti verkostoituneita. Onnistumme, kun saamme sopivat yritykset löytämään toisensa.

Yrityksiä houkuteltiinkin Vallilan verkostoitumistapahtumaan yhteistyökumppaneiden hakuun. Joku tarvitsee kumppanin osallistuakseen tarjouskilpailuun, toinen kasvuaan varten.

Yritystreffit järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa, ja paikalle tulleet yrittäjät olivat hyvin valmistautuneet. Käyntikortteja oli mukana paksu nippu, ja moni ehti treffien aikana kertoa sujuvasti ideoistaan läppärin esitys apunaan.

Asiakkaita ja ulkoistamista

Johtaja Heikki Peltola OP:lta sanoo, että OP:lle oli luontevaa tarjota tilat.

– Yksi tärkeimmistä yhteisöllisistä rooleistamme on olla mahdollistaja, tuoda eri tahoja yhteen.

Hän muistuttaa OP:n isosta tehtävästä auttaa asiakkaitaan vaurastumaan. Yritystreffit sopivat tähänkin tehtävään luontevasti.

– Ehdin jo pohtia, että jos olisimme OP:n nimissä kutsuneet yrityksiä tänne, olisimmeko saaneet näin paljon osallistujia paikalle.

Yksikön johtaja Pirjo Koponen OP:lta on hyvin tyytyväinen tapahtumaan. Hän on mielellään mukana miettimässä myös jatkossa, miten OP ja sen yhteistyökumppanit voisivat yhdessä auttaa yrityksiä. 

Kuva: Ilkka Ranta-aho

Pirjo Koponen OP:lta miettii mielellään yhdessä kumppaneiden kanssa jatkossakin, miten yrityksiä voi auttaa kasvamaan ja menestymään.

Tapahtumalle toivotaankin jatkoa. Yrittäjät Pinja Bruun ja Satu Mali pitävät tällaisia tapahtumia hyvin hyödyllisinä.

Kuva: Ilkka Ranta-aho

Valokuvaaja Satu Mali on jo ulkoistanut ja ulkoistamassa lisää joitakin yrityksen töitä. Pinja Bruun tuli yritystreffeille, koska halusi tavata muita yrittäjiä.

Bruunin yritys Pieni Pala Unelmaa tarjoaa asiakkailleen hyvinvointia erilaisin keinoin, Satu Mali on valokuvaaja. He kumpikin etsivät asiakkaita mutta ovat myös ulkoistamassa joitakin yrityksensä pyörittämiseen liittyviä tehtäviä.

Yritystreffit ovat tässä loistava apu.

Kuva: Ilkka Ranta-aho

Verkostoitumistapahtuman treffeille osallistuivat myös Olovahvistamon Pia Myllys ja omalla toiminimellä toimiva personal trainer Jaakko Savolahti. 


Teksti: Kirsi Riipinen
Kuvat: Ilkka Ranta-aho

Lisätietoja

NewCo Helsingin tapahtumia
JAA