Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Tia de Godzinsky Ohjaamo Vantaasta, Jens Kirkland Ohjaamo Espoosta ja Sirkku Reponen Ohjaamo Helsingistä vastaanottivat TE-hallinnon pokaalin Raimo Hokkaselta.

Työnantajatreffit palkittiin vuoden Ohjaamotekona

Työnantajatreffit ovat nuorille työnhakijoille kohdennettuja rekrytointilaisuuksia. Lähes viikoittain Helsingin, Vantaan ja Espoon Ohjaamoissa järjestettävät tilaisuudet ovat saaneet erittäin hyvää palautetta sekä niihin osallistuneilta nuorilta että työnantajilta.

”Huomasimme, että isojen rekrytointitapahtumien ja sähköisten kanavien rinnalla tarvitaan hyvin täsmärakennettuja nuorten ja työnantajien kohtaamisia. Nuoret hyötyvät paljon saadessaan meiltä tukea, kontakteja työnantajiin ja käytännöllistä valmennusta työnhakuun. Työnantajat saavat mahdollisuuden kohdata juuri heillä tarjolla olevasta työstä kiinnostuneita työnhakijoita”, kertoo palkittua konseptia kehittämässä ollut yritysyhteistyökoordinaattori Tia de Godzinsky Ohjaamo Vantaasta.

Työnantajatreffien konseptia on rakennettu pääkaupunkiseudun Ohjaamoissa. Samankaltaisia uusia julkisten ohjauspalvelujen ja yritysyhteistyön työmuotoja on kehitetty muun muassa Lahdessa.

Nuori tarvitsee tukea työllistyäkseen

Ohjaamoteko-palkinnon Euroopan sosiaalirahaston juhlassa jakanut työmarkkinaneuvos Teija Felt korosti Työnantajatreffit-tyyppisten uusien työmuotojen kasvavaa merkitystä. Vailla työtä tai koulutusta olevien NEET-nuorten tilanne Suomessa on vaikeutuva.

”Nuoret tarvitsevat työtilaisuuksia, lyhyempiä ja pidempiä, päästäkseen pienin askelin kiinni työelämään ja osallisuuteen yhteiskunnassa. Palkittu työmuoto on hieno esimerkki Ohjaamojen tarjoamista mahdollisuuksista tuoda uusia menetelmiä työllistämiseen. Se tukee nuorten työuran alkuvaiheita, rakentaa tärkeitä kohtaamisia ja lisää samalla työnantajien mahdollisuuksia”, taustoittaa palkintoa työmarkkinaneuvos Teija Felt työ- ja elinkeinoministeriöstä.
 
Suomessa toimii 40 Ohjaamoa, jotka tarjoavat työllistymisen, koulutuksen ja arjen tukea nuorille lähes 100 kunnan alueella. Palveluissa kirjattiin vuoden 2016 aikana jo 50 000 henkilökohtaista ohjauskäyntiä ja ne tavoittivat kaikkiaan yli 100 000 nuorta.
 
Ohjaamoissa kunta, valtio, työnantajat ja kolmas sektori tekevät yhdessä työtä edistääkseen alle 30-vuotiaiden työllistymistä ja kouluttautumista. Ohjaamoja kehitetään Suomessa työ- ja elinkeinoministeriön johdolla ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuella. Ohjaamo-toimintamallin levittäminen ja kehittäminen on yksi Nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan -kärkihankkeen toimenpiteistä.

JAA