Työelämän Vastuullisuusteko 2020 -tunnus.

Helsingin kaupunki palkittiin Työelämän Vastuullisuusteko 2020 -tunnustuksella

Helsingin kaupunki palkittiin Vastuullisuusteko 2020 -tunnutuksella osana Oikotie Työpaikat -palvelun järjestämää Vastuullinen työnantaja -kampanjaa. Kampanjan tavoitteena on tuoda esiin työelämän yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa edistäviä vastuullisuustekoja.

Vastuullisen työnantaja -kampanjan asiantuntijaraati palkitsi työelämän vastuullisuustekoina Helsingin kaupungin vaikuttavan, pitkäjänteisen ja laajamittaisen työn monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Yksi palkittava teko oli yhdenvertaisesti ja monimuotoisesti toteutettava rekrytointiprosessi, joka pyrkii edistämään hakijoiden yhdenvertaisia mahdollisuuksia hakuprosessin aikana. Lisäksi kaupunki pyrkii edistämään vammaisten ja osatyökykyisten työllistymistä kaupungin tehtävissä. Asiantuntijaraati huomioi myös koko henkilöstölle suunnatut tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden Helvi-virtuaalivalmennukset, joiden tarkoituksena on auttaa pohtimaan mitä tasa-arvo ja yhdenvertaisuus tarkoittavat ja miten ne voisivat toteutua rekrytoinnissa, työyhteisöissä ja kaupungin palveluissa entistä paremmin.  

Monimuotoinen rekrytointi tukee tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista

Kaupungin toimivuus rakentuu kaupungin työntekijöiden ja kaupunkilaisten tasa-arvoiselle ja yhdenvertaiselle kohtelulle. Tähän tarvitsemme monimuotoisen henkilöstömme työpanoksen. Henkilöstön tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmien toimenpiteet ohjaavat käytännön henkilöstöpoliittista työtä.

Hyvään tasapainoiseen työkulttuuriin kuuluu se, että työpaikalla kohdellaan kaikkia reilusti. Näin henkilöstö voi hyvin ja pystyy antamaan täyden panoksensa maailman toimivimman kaupungin kehittämisessä. 

Meille on ehdottoman tärkeää, että tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuvat niin meidän rekrytointiprosessissamme, kuin henkilöstön keskuudessakin jokaisena päivänä. Vuoden alussa alkanut anonyymin rekrytoinnin kokeilu on mielestäni hieno esimerkki siitä, miten konkreettisin keinoin voimme estää syrjinnän kokemuksia. Olemme saaneet kokeilusta positiivisia tuloksia ja nyt selvitämme, miten voisimme hyödyntää anonyymia rekrytointia laajemminkin hakuprosessissamme. Meille myönnetty tunnustus osoittaa, että olemme saaneet jo paljon hyvää aikaiseksi, mutta tiedostamme, että tässä asiassa on vielä paljon tehtävää ja uutta opittavaa, sanoo henkilöstöjohtaja Nina Gros

Lisää aiheesta:
Vastuullinen työnantaja -kampanja   
Vastuullinen työnantaja 2020 -kampanjan päätöswebinaari
Kaupungin henkilöstölle suunnattu Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus - ja Monimuotoinen rekrytointi -valmennukset https://helvi.hel.fi/
Oikotie: Helsingin kaupunki & vuoden 2020 Työelämän Vastuullisuusteko