Jouluportin koriste.

Tuomaan Markkinoita vietetään tänä vuonna Kauppatorilla

Tuomaan Markkinoita vietetään 27. marraskuusta  22. joulukuuhun. Tänä vuonna markkinat pidetään poikkeuksellisesti Kauppatorilla ja Kukkatorilla Mantan patsaan ympäristössä.

Senaatintorin valaisinremontin vuoksi markkinoita vietetään poikkeuksellisesti Kauppatorilla merellisessä tunnelmassa. Helsingin perinteikkäin ulkoilmassa järjestettävä joulutori Tuomaan Markkinat kokoaa jälleen yhteen lähes 100 käsityöläistä ja pientuottajaa sekä 11 kahvila- ja ravintolatoimijaa. 

Markkinat käynnistyvät 27. marraskuuta yhtä aikaa Aleksanterinkadun joulukadun avajaisten kanssa ja päättyvät 22. joulukuuta. Jouluostoksille ja kauden ruokaherkkujen äärelle ehtii siis lähes kuukauden ajan joka päivä.

Paikallisia lahjoja ja pientuottajien herkkuja 

Markkinoiden myyjäkattaus koostuu vastuullisia tuotteita tarjoavista pientuottajista ja paikallisista toimijoista. Tarjolla  on muun muassa kotimaisia kalaherkkuja, hilloja ja sinappeja sekä käsintehtyjä makeisia, koruja ja luonnonkosmetiikkaa,  villasukkia, myssyjä ja muita lämmikkeitä.

Tuomaan Markkinoiden ruokatarjonnassa huomioidaan luomu- ja lähiruoan lisäksi kasvis- ja vegaaniruokavaliot, ja annoksia voi noutaa myös mukaan otettavaksi.

Omat jouluherkkunsa markkinoille tuovat muun muassa käsintehtyjä glögejä tarjoileva cocktailbaari Runar, Kasarmitorin kesäterassin hitiksi noussut Baobao jouluvivahteilla, Puumalassa juustoleipänsä valmistava Haapasalon Hatsapuri sekä ravintola Nolla, joka ei tuota toiminnassaan lainkaan jätettä.

Karuselli ja Joulumysteeri koko perheelle

Lapsiperheitä ilahduttavat joulutorin sydämenä toimiva perinteinen karuselli sekä uusi, 5–10-vuotiaille suunnattu Joulumysteeri-mobiilipeli. Tuomaan Markkinoiden sivujen kautta pelattava peli tutustuttaa hauskalla tavalla Helsingin joulun historiaan ja pääkaupungin historialliseen keskustaan. Kauppatorin ympäristössä pelattava mobiilipeli toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Sekä karuselli että Joulumysteeri ovat maksuttomia.

Joulutunnelmaa vastuullisesti ja turvallisesti

Tuomaan Markkinat on vastuullinen joulutapahtuma, jonka ympäristövaikutuksia arvioidaan Ekokompassi-sertifikaatin avulla. Markkinoiden ravintolatoiminnassa käytetään vain biohajoavia astioita, ja markkinoilla kiinnitetään huomiota jätteiden määrän minimoimiseen ja niiden lajitteluun. Myyntimökit lämpenevät ja karuselli pyörii uusiutuvalla energialla.

Erityistä huomiota  kiinnitetään koronaturvallisuuteen. Markkina-alue on suunniteltu mahdollisimman väljäksi, ja asiakkaiden toivotaan hyödyntävän markkinoiden laajat aukioloajat kokonaisuudessaan. Vielä tämän lisäksi satsataan hygieniaan ja siivoukseen.

Lisää aiheesta

Tuomaan Markkinat on avoinna Helsingin Kauppatorilla 27.11.–22.12.2021 ma–to klo 11–19 ja pe–su klo 11–20. Itsenäisyyspäivänä 6.12. poikkeusaukioloajat klo 11–16. Markkinoille on vapaa pääsy.

tuomaanmarkkinat.fi