Tule mukaan kehittämään ja uusimaan hel.fi-sivujen liikenne ja terveyspalvelut osuuksia

Kutsumme kaupunkilaiset mukaan kehittäjäyhteisöömme juuri nyt, sillä haluamme entistäkin tiiviimmin kehittää kaupungin palveluja yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Kehitämme uusia digitaalisia palveluja ja uudistamme vanhoja. Erityinen kehityskohteemme on hel.fi-verkkosivusto, joka kokoaa kaikki palvelut ja kaupungin sisällöt yhteen.  Ensimmäisessä vaiheessa teemoinamme ovat terveyspalvelut ja liikenne. Miten saisimme niistä paremman? 

Kehittäjäyhteisön toiminta jaksottuu useaan vaiheeseen

  1. Ensimmäisessä vaiheessa teemoinamme ovat terveyspalvelut ja liikenne, joista voit valita sinua enemmän kiinnostavan aiheen. Tavoitteena on ymmärtää, millaista kaupunkilaisten arki on ja miten nämä palvelut tulisi järjestää. Haluamme ymmärtää näissä teemoissa erilaisia tilanteita ja tarpeita laajasti kaupunkilaisten arjessa. Tämän avulla rakennamme toimivaa digitaalista Helsinkiä.
  2. Toisessa vaiheessa pureudumme tarkemmin palvelujen käyttämiseen, esimerkiksi vaikka niissä tilanteessa kun tarvitaan terveyspalvelua tai liikutaan paikasta toiseen - miten palvelut löydetään ja millaisia vaiheita palvelun käyttämisessä on. Miten verkkosivusto ja digitaaliset palvelut voisivat tukea sitä, että aikaa vapautuu elämän oikeasti merkityksellisille jutuille, kun asioiden hoitaminen on helppoa ja kätevää?
  3. Syksyllä kehittäjäyhteisössä pääsee kommentoimaan ja kehittämään meidän kanssa erilaisia luonnoksia uusista palveluista.
  4. Vuodenvaihteessa julkaisemme ensimmäiset yhdessä kehitetyt tulokset. 

Kehittäjäyhteisössä mukana oleminen on helppoa ja se ei vaadi aiempaa kokemusta tai erityisosaamista. Keskustelujen ja helppojen tehtävien kautta tutustumme yhdessä kaupungin arkeen ja kokemuksiin palveluista. 

Meille kaupungin työntekijöille tämä on arvokas mahdollisuus oppia uutta ja rakentaa oikeasti toimivaa kaupunkia yhdessä kaupunkilaisten kanssa. –johtava palvelumuotoilija Anni Leppänen kuvaa. 

Kehittäjäyhteisöön voi liittyä mukaan kesän aikana.

Kuva: Helsingin kaupunki