Ilmastokorkeakoulun logo

Tule mukaan Ilmastokorkeakouluun

Helsingin kaupunki järjestää 4. syyskuuta osana Helsinki Design Weekiä Ilmastokorkeakoulun, jonka puhujat tarjoavat ratkaisuja ympäristöystävällisempään tulevaisuuteen kaupungeissa. Ilmastokorkeakoulu on suunnattu alan ammattilaisille ja opiskelijoille sekä kaikille yhteisestä tulevaisuudestamme kiinnostuneille. Tilaisuuden avaa pormestari Jan Vapaavuori.

Ympäristöystävällistä kaupunkisuunnittelua tarkastellaan Ilmastokorkeakoulun aluksi erityisesti Helsingin ja Pekingin kaupunkien näkökulmasta. Näitä näkökulmia tuovat esiin tilaisuuden pääpuhujat tiedetoimittaja Pasi Toiviainen Helsingistä sekä Kiinasta Yanling Duan. Duan on vahva kestävän kehityksen puolestapuhuja Pekingissä, Helsingin ystävyyskaupungissa. Ilmastokorkeakoulussa esitellään myös hyviä käytäntöjä ja ratkaisuja kaupunkien haasteisiin. Mukana ovat mm. Pasila 5G -hanke sekä Helsinki Energy Challenge -kilpailu.

Ilmoittaudu mukaan Ilmastokorkeakoulun virtuaalitapahtumaan tästä.

Tilaisuus on katsottavissa jälkikäteen Helsinki-kanavalla osoitteessa helsinkikanava.fi.
Ilmastokorkeakoulu on englanninkielinen.

Kaupunkien rooli ilmastokriisin vastaisessa taistelussa on ratkaiseva. Yli puolet maailman väestöstä asuu kaupungeissa. Kaupungeissa kulutetaan yli kaksi kolmasosaa maailman energiasta ja kaupungit ovat vastuussa yli 70 prosentista maailman hiilidioksidipäästöistä Helsingin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Helsinki haluaa olla kestävän kaupunkikehityksen ja ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijäkaupunki ja toimia alustana uusille, innovatiivisille ratkaisuille.

Climate College 4.9.2020 kello 8.30–13.30
Ilmastokorkeakoulun ohjelma

Lue lisää

Helsinki Design Week 2020 -ohjelma
Helsingin ilmastoteot
Helsingin ilmastovahti