Tablettitietokone, jossa näkyy uuden hel.fin suunniteltu sivu Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukselle.

Tule mukaan kehittämään hel.fi-sivujen opiskeluun, yrityksiin ja potilaan oikeuksiin liittyviä osuuksia - Vastaa yrittäjille suunnattuun kyselyyn!

Helsinki kutsuu kaupunkilaiset mukaan verkossa toimivaan kehittäjäyhteisöön, jossa pääset osallistumaan kaupungin digitaalisten palvelujen kehittämiseen. Erityisenä uudistuskohteenamme on kaupungin pääsivusto hel.fi.

Keväällä 2021 hel.fi-sivujen kehittäjäyhteisön aiheena ovat erityisesti ne kokonaisuudet, jotka liittyvät opiskeluun, yrityksiin ja potilaan oikeuksiin. Lisäksi kehitysyhteisön jäsenet pääsevät testaamaan luonnoksia esimerkiksi pysäköintiin ja terveyspalveluihin liittyen. 

Tule mukaan kehittäjäyhteisöön

Kehittäjäyhteisössä toimiminen on joustavaa ja helppoa, eikä vaadi aiempaa kokemusta tai erityisosaamista. Yhteisön eri tehtäviin ja aktiviteetteihin voi osallistua oman aikataulun ja kiinnostuksen mukaan. Kehittäjäyhteisö toimii suljetulla verkkosivustolla, johon mukaan ilmoittautuneet jäsenet saavat käyttäjätunnukset ja salasanat. Yhteisössä esiinnytään nimimerkillä, mutta verkkoyhteisön ylläpidolla on tiedossa osallistujien yhteystiedot. Omien mielipiteiden, tarpeiden ja toiveiden jakamisen lisäksi pääset tutustumaan muiden kaupunkilaisten ajatuksiin aiheista. Yhteisöön osallistujien kesken arvotaan Helsinki-aiheisia tavaroita ja satoihin myymälöihin ja palveluihin toimivia GoGift-lahjakortteja.

Hel.fi-sivusto uudistuu vuosien 2021-2022 aikana

Hel.fi-sivusto uudistuu kokonaan osio kerrallaan vuosien 2021-2022 aikana. Uuden hel.fi:n tavoitteena on olla sisällöltään selkeä ja toiminnoiltaan helppokäyttöinen kaupungin pääkanava. Uudistus tehdään kaupunkilaisten ja muiden käyttäjien tarpeista lähtien, panostaen asiakaskokemukseen ja palveluiden löydettävyyteen. Hel.fi-uudistuksessa kaupunkilaisten osallistuminen kehittämiseen on tärkeä tavoite. Haluamme, että uusi sivusto vastaa kaupunkilaisten tarpeisiin.

Palvelumuotoilun avulla keräämme ymmärrystä kaupunkilaisten tarpeista ja kokemuksista, sekä otamme kaupunkilaiset mukaan uusien verkkosivujen muotoiluun. Osallistumisen yhtenä kanavana toimii uusi.hel.fi-verkkoyhteisö. Kehittäjäyhteisön toimintaa kokeiltiin syksyn 2020 aikana, ja nyt sitä laajennetaan. Toivomme saavamme yhteisöön nyt mukaan uusia jäseniä!  

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan kehittäjäyhteisöön

Kehitetään yhdessä maailman toimivinta kaupunkia!

Uutinen julkaistu 30.1. tammikuuta ja tuoreutettu lisäämällä linkki yrittäjäkyselyyn 19.2.