Tietoliikennehäiriö kaupungin palveluissa. Kuva: Helsingin kaupunki

Helsingin kaupungin tietoliikenne palautunut

Helsingin kaupungin palveluja on eilisestä illasta häirinnyt tietoliikennehäiriö. Nyt tietoliikenne alkaa palautua. Ongelma vaikutti kaupungin palveluihin laajasti.

"Kaupungin palveluja on haitannut tietoliikennehäiriö, jolla on ollut vaikutusta laaja-alaisesti kaupungin palveluihin ja toimintaan. Häiriötilanne syntyi eilen illalla toteutetun kuitukaapelin muutostyön seurauksena. Elisa arvioi, että tietoliikenneyhteydet kyetään palauttamaan normaaleiksi tämän iltapäivän kuluessa. Tämän myötä myös kaupungin palvelut kyetään palauttamaan normaaleiksi", sanoo tietotekniikka- ja viestintäosaston va. osastopäällikkö Markku Raitio Helsingin kaupunginkansliasta.

Helsingin kaupunki tiedottaa tilanteesta ja päivittää tilannetietoja tälle sivulle. Tilannetta voi seurata myös Helsingin kaupungin Twitter-tilillä sekä Facebook-sivuilla.

Kuitukaapelin muutostyöt aiheuttivat ongelmat

Tiistaina 15.5. kello 20 aloitetusta Elisan kuitukaapelin muutostyöstä on aiheutunut laajavaikutteisia häiriöitä Helsingin kaupungin palveluissa. Kuitukaapelityö liittyi metron muutostöihin. Lisätietoja: Elisa

Sosiaali- ja terveyspalvelut palautuvat ennalleen

Terveysasemien, hammashoidon, neuvolan ja seniori-infon takaisinsoitto toimii jälleen. Terveysasemilta otetaan yhteyttä niihin potilaisiin, joiden aika peruuntui tai jotka ovat soittaneet meille tänään. Asiakkaiden ei tarvitse soittaa samasta asiasta uudelleen. Hammashoidosta otetaan yhteyttä niihin potilaisiin, joita ei pystytty tänään hoitamaan tai joille ei voitu tarjota jatkohoitoaikaa. Neuvolasta ollaan yhteydessä niihin asiakkaisiin, joiden vastaanottokäynti peruuntui tänään. Myös seniori-infosta otetaan yhteyttä niihin asiakkaisiin, jotka ovat ottaneet sinne puhelimitse yhteyttä tänään.

Terveysneuvonnan numero 09 310 10023 palvelee mutta saattaa olla ruuhkainen.

Tilanne Palvelukeskuksen palveluissa

Helsingin Matkapalvelun kuljetusten välitysjärjestelmä toimii, mutta hitautta esiintyy ruuhkan vuoksi. Asiasta tarkemmin Matkapalvelun sivuilla. Virtuaali- ja turvapuhelinpalvelut, terveysasemien takaisinsoittopalvelu ja kaupungin vaihdepalvelu toimivat normaalisti, mutta puhelujonoja esiintyy ruuhkasta johtuen. Ruokapalvelut tuotetaan normaalisti. Palvelukeskus

Pääkaupunkiseudun valtuustojen kokous katsottavissa tallenteena Helsinki-kanavalta

Pääkaupunkiseudun kaupunginvaltuustojen yhteinen keskustelutilaisuus maakunta- ja sote-uudistuksesta pidettiin Vantaalla 15.5.2018. Tietoliikennehäiriö katkaisi lähetyksen Helsinki-kanavalla ja tilaisuus on nyt katsottavissa tallenteena.

Helsinki-kanava
Pääkaupunkiseudun kaupunkien lausunto maakunta- ja sote-uudistuksesta

Aiemmin uutisoitua

Kaupungin palveluja on eilisestä illasta häirinnyt tietoliikennehäiriö, jota korjataan parhaillaan. Kaupungin sähköpostit eivät tällä hetkellä toimi ja ongelmia on myös puhelinpalveluissa ja kaupungin chat-palvelut eivät myös toimi. Ongelma vaikuttaa laajasti kaikkiin kaupungin palveluihin ja asiakaspalveluun, koska pääsyä taustajärjestelmiin ei tällä hetkellä ole.

Kaupungin nettisivut toimivat, mutta karttapalvelut eivät ole käytettävissä.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Terveysasemien, hammashoidon, neuvoloiden ja seniori-infon takaisinsoittopalvelu ei toimi. Puhelut kirjautuvat järjestelmään, mutta emme pysty soittamaan asiakkaille takaisin. Osaan puheluista pystytään vastaamaan.

Potilas- ja asiakastietojärjestelmät eivät ole käytössä, emmekä saa aikaisempia tietoja käyttöömme. Kiireelliset apua tarvitsevat potilaat hoidetaan. Hätätapauksissa soita 112.

Jos sinulla ei ole kiireellistä sosiaali- ja terveyspalvelujen avun tarvetta, niin ole meihin yhteydessä myöhemmin.
Jos sinulla on varattu aika tälle päivälle eikä asiasi ole kiireellinen, siirretään aika myöhempään ajankohtaan. Sinun ei itse tarvitse perua aikaa. Peruuttamatta jätetyistä ajoista ei peritä maksua. Tiedotamme myöhemmin, miten toteutumatta jääneet käynnit hoidetaan.

Terveysneuvonnan numero 09 310 10023 / 24 h  toimii, mutta voi olla ruuhkainen. Soita hätätapauksissa 112.

Sosiaali- ja terveystoimiala

Palvelukeskuksen palveluissa ongelmia

Helsingin Matkapalvelun kuljetusten välitysjärjestelmä ei toimi. Kuljettajat on neuvottu ajamaan kiireisille alueille, ja asiakkaat voivat tiedustellua kyytiä suoraan kuljettajalta. Puhelut on siirretty varajärjestelmään, mutta puhelujonoja esiintyy.

Virtuaali- ja turvapuhelinpalvelut toimivat, mutta osa etäyhteyksistä soitetaan puhelimella. Terveysasemien takaisinsoittopalvelu ei toimi. Puhelut kirjautuvat järjestelmään, mutta emme pysty soittamaan asiakkaille takaisin.

Helsingin kaupungin vaihdepalvelu toimii normaalisti, mutta ruuhkan vuoksi puhelujonoja esiintyy.

Ruokapalvelut tuotetaan pääsääntöisesti normaalisti, mutta häiriö saattaa vaikuttaa loppuviikon ruokailuihin.

Palvelukeskus

Ongelmia metro- ja raitiovaunuliikenteessä

Tietojärjestelmävian vuoksi ongelmia HSL:n lipunmyynnissä ja metroinfoissa. Tietojärjestelmän ongelmat vaikuttavat myös metrojen ja raitiovaunujen kulkuun. Liikenteessä on odotettavissa epäsäännöllisiä vuorovälejä, ja joitakin vuoroja jää ajamatta, sillä kalusto- ja kuljettajakierron varmistavat järjestelmät ovat poissa käytöstä. Toistaiseksi häiriöt eivät ole olleet merkittäviä.

Kuitukaapelin muutostyöt aiheuttivat ongelmat

Tiistaina 15.5. kello 20 aloitetusta Elisan kuitukaapelin muutostyöstä on aiheutunut laajavaikutteisia häiriöitä Helsingin kaupungin palveluissa. Kuitukaapelityö liittyi metron muutostöihin. Vian rajaus on käynnissä. Vian arvioitu korjausaika on klo 13.

Päivitämme tätä uutista sitä mukaa, kun saamme uutta tietoa! Päivitetty 12.15.