Vuoden viimeisen Helsinki-lehden kansi.

Tietoa talousarviosta, ilmastovahdista ja Raide-Jokerin rakentamisesta asukaslehdestä

Helsinki-lehden vuoden viimeinen lehti on julkaistu. Lehdessä on mukana neljä teemasivua Helsingin kaupunginorkesterista.

Kuka vain voi seurata uuden Ilmastovahti-palvelun avulla, miten Helsinki etenee ilmastotavoitteissaan. Kansainvälistäkin kiinnostusta herättänyt palvelu on osoitteessa ilmastovahti.hel.fi. Palvelussa näkee, missä vaiheessa on kukin 147 toimenpiteestä, jotka Helsinki aikoo tehdä tullakseen hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä.   

Helsingin kaupungin ensi vuoden budjetissa veroprosentti pysyy 18 prosentissa ja investointeihin käytetään yli miljardi euroa.

Valofestivaali Lux Helsinki järjestetään 4.–8.1.2020. Tällä kertaa reitti vie Senaatintorilta aina Tokoinrantaan ja Helsingin kaupunginteatterille.

Eteen on tullut niin vetelää maata kuin hevosen luitakin. Raide-Jokerin rakennustöitä tehdään noin 40–50 työkohteessa lähemmäs 250 ihmisen voimin. Lisäksi projektijohto ja suunnittelu työllistävät noin 150–200 ihmistä. Rakentamisen päähuomio on pohjatöissä, jotka jatkuvat vuoden 2022 loppuun asti. Kiskoja aletaan asentaa urakalla ensi kesänä.

Helsingin taidemuseo HAM ja Helsingin kaupunginmuseo ovat toteuttaneet yhdessä näyttelyn Mieliala – Helsinki 1939–1945, jossa sota-ajan tunnelmia käsitellään tavallisten kaupunkilaisten näkökulmasta. 

Pian on taas se aika vuodesta, kun pulkkailijat täyttävät Paloheinän. Valaistussa mäessä laskee iltaan asti.

Lehti jaetaan jokaiseen helsinkiläiseen kotitalouteen.

Lue lisää Helsinki-lehden sivuilta tai lue koko lehti pdf-muodossa.