Lapsi läksyjen parissa.

Helsinki nopeuttaa tiedottamista korona-altistumisista päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa

Koronaepidemia leviää tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla laajasti ja koronaa on käytännössä joka puolella kaupunkia. Jatkossa, kun päiväkodissa, koulussa tai oppilaitoksessa olleella henkilöllä todetaan tartunta, mahdollisesta altistumisesta tiedotetaan sähköpostitse tai Wilma-järjestelmässä huoltajille, oppilaitosten opiskelijoille sekä koko henkilökunnalle. Päiväkotiryhmää, luokka-astetta tai muuta yksilöitävää tietoa ei julkaista.

Altistuneisiin ollaan edelleen erikseen yhteydessä ja he saavat toimintaohjeet ja tiedon karanteeniin asettamisesta. Tartuntamäärien lisääntyessä jäljittämisessä on valitettavasti ruuhkaa, ja yhteydenotoissa voi olla viivettä.

Maskisuositus palasi 12 vuotta täyttäneille kouluissa ja oppilaitoksissa

Koronatilanteen vaikeutumisen vuoksi maskisuositus on palautettu takaisin 12 vuotta täyttäneille kouluissa ja oppilaitoksissa kuudennesta luokasta ylöspäin. Myös koulujen ja oppilaitosten henkilöstö käyttää maskeja. Suositus koskee lisäksi varhaiskasvatuksen henkilöstöä. Maskisuositus on voimassa 16.1.2022 asti ja se koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia henkilöitä.

Vaikka koulut ovat THL:n riskiluokituksen mukaan matalan riskin paikkoja koronan suhteen, tavoitteena on tehdä kaikki mahdollinen, jotta päiväkodit, koulut ja oppilaitokset ovat jatkossakin mahdollisimman turvallisia ympäristöjä. Samalla pyritään varmistamaan myös lähikoulun jatkuminen.

Lisää aiheesta
Helsinki – ajankohtaista koronasta

Kuva: Marja Väänänen