Luistelelmaan, liikkumaan Kisahalliin, tekemään omia heijastimia tai Oodin tiedetyöpajoihin.

Tekemistä Helsingissä talvilomaviikolla

Talvilomaviikolla 17.-21.2. on jälleen paljon tapahtumia ja koettavaa Helsingissä. EasySport-viikko tuo liikuntaa Kisahalliin, kaupunginmuseossa neulotaan graffitia, juniorin tiedepajassa Oodissa voi etsiä, kokeilla ja löytää lisää kysymyksiä. Kurren talviturkin arvoitus vie Korkeasaareen, Oodissa on talvilomaleffoja ja Jääpuistossa voi viettää aikaa perheen kanssa. Laskiaissunnuntaina on kepparisirkus-tapahtuma Stoan aukiolla ja viikon aikana kirjastoissa eri puolilla kaupunkia on lomalaisille tapahtumia.

EasySport-viikko, luistelutapahtuma Kontulan tekojäällä ja lasten liikennakaupungissa perhepäivät

Perinteinen talviloman EasySport-viikko järjestetään Töölön kisahallilla maanantaista perjantaihin 17.- 21.2. ala-asteikäisille lapsille. Kisiksellä liikutaan päivittäin kello 11-14. Tarjolla on monipuolista liikuntaa, mm. erilaisia pallo- ja mailapelejä, sirkustemppuilua ja mielenkiintoista iWall-virtuaaliliikunnan testaamista! EasySport-viikon tiimellykseen pääsee osallistumaan päiväkohtaisesti kisahallin sisäänpääsymaksulla ilman ennakkoilmoittautumista, lapset 1,50 euroa, aikuiset 3,50 euroa ja muut 2 euroa. EasySport-viikon liikunnallinen hauskanpito järjestetään yhdessä helsinkiläisten urheiluseurojen kanssa. Kaupunki ei ole vakuuttanut osallistujia.

Liikennekaupungin perhepäivät 17.-21.2. klo 9-15. Perhepäivät ovat ikärajattomia, avoimia päiviä, joissa lasten mukana tulevat aikuiset ohjaavat ja opastavat lapsia liikenteessä. Liikennekaupunki tarjoaa käyttöönne polkuautot.

Nuorisotaloilla järjestetään talvilomaviikon aikana paljon toimintaan. Fallkullan kotieläintila tarjoaa taas hiihtolomaviikolla kivaa lomatekemistä 9-17-vuotiaille nuorille päivittäin klo 10.30-15.00. Ilmoittaudu harrastushaussa alkaen ke 5.2. klo 17 alkaen harrastushaussa. Työnjaoissa pääset mm. siivoamaan karsinoita, hoitamaan kaneja, poneja, lehmiä, vuohia, lampaita, kanoja ja minisikoja. Talviloman futsalturnaus

Itiksen uimahallissa on maanantaina 17.2. ja tiistaina 18.2. vesijuoksu- ja uintitekniikkaopastusta pelkällä hallin sisäänpääsymaksulla. Samaten pelkällä Itiksen sisäänpääsymaksulla pääsee telmimään vänkän Wibit Aquatrackin kanssa. Tämä noin 20 metriä pitkä ja leveydeltään pari-kolme uimarataa täyttävä ilmatäytteinen rata on Itiksen hallissa maanantaista keskiviikkoon 17.-19.2. sekä perjantaina 21.2. Näinä päivinä rata on paikoillaan kello 10-16.

Talvilomalla FunActionin ja Nyt-liikunnan normaalit viikkotunnit pyörivät päivittäin. Lisäksi talvilomalla järjestetään liikuntatapahtuma Liikuntamyllyssä keskiviikkona 19.2. Tapahtumassa mm. pelaillaan, tanssitaan, kuntoillaan ja venytellään.

Tule viihtymään talvilomalla leikkipuistoon

Leikkipuistoissa on päivittäin 17.-21.2. ohjelmassa mm. ulkoilua, liikuntaa, leikkejä ja pelejä ja ne ovat avoinna arkipäivisin kello 9–16. Lisäksi osa leikkipuistoista järjestää koululaisille päiväleirejä ja retkiä eri puolille kaupunkia. Ohjelma on maksutonta.

Talviloman työpajassa kaupunginmuseossa neulotaan graffitia

Talviloman työpajassa kaupunginmuseossa tehdään kierrätetyistä langoista yhteistä pitkää kaulahuivia neuleharpulla. Kaulahuivi sijoitetaan lomaviikon jälkeen sopivaan ympäristöön neulegraffitiksi. Pyöriikö kotonasi villalankojen jämiä? Tuo lankakeräsi yhteiseen teokseen! Työpaja on ilmainen, ja se on suunnattu koululaisille. Perheen pienimmät saavat suunnitella villa-asusteita värityskuvien avulla. Luvassa myös lumipallojen tarkkuusheittoa!

Talviloman taidepajat HAMissa

Haluatko kokeilla erilaisia taiteellisia tekniikoita, esimerkiksi taidegrafiikkaa tai kankaanpainoa? HAMissa järjestetään ilmaisia taidepajoja 13-18-vuotiaille talviloman aikana 18.-21.2. klo 13-16 (Alle 10-vuotiaat aikuisen seurassa).

Juniorin tiedepajat Oodissa

Aalto-yliopisto järjestää hiihtolomaviikolla keskiviikosta perjantaihin monitieteellisiä ja taiteellisia työpajoja kaikenikäisille seikkailunhaluisille. Ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita.

Talviloma Korkeasaaressa 15.-23.2.

Talvilomalla 15.–23.2. Korkeasaari on avoinna joka päivä klo 10-18. Talvilomaviikon ohjelma on suunniteltu erityisesti kouluikäisille, mutta sopii hyvin koko perheelle. Tekemistä riittää niin omatoimisen retkeilyn kuin ohjatun toiminnankin ystäville.

Kuinka Korkeasaren korpit tutustuivat toisiinsa? Miten metsäkissa ilmaisee halukkuuttaan deittailuun? Miksi ahma on tarhassa yksin, mutta pikkuapinat ovat aina lähekkäin? Lähde ystävyyden jäljille tutustumaan eläinten sosiaalisiin suhteisiin. Nappaa lipunmyynnin luona, Mustikkamaan sillan jälkeisellä aukiolla tai ravintola Pukin edustan infopisteellä kuva reittikartasta, niin löydät tiesi sydänkyltteihin kirjattujen tarinoiden äärelle. Reitin varrelta löytyy neljätoista tarinaa yhteensä kuudestatoista eläimestä.

  • Korvat hörössä -taidepaja Karhulinnalla klo 10-15 
  • Lumileopardi tutuksi klo 10-15
  • Visailua tropiikin lämmössä klo 10-15

Lomalla Suomenlinnaan

Suomenlinnan talvi on täynnä tunnelmaa. Linnoituksen yritykset palvelevat ja tarjolla on erilaista ohjelmaa. Tee merimatka maailmanperintökohteeseen ja tutustu linnoitukseen hiihtolomalla!

Talvilomaleffat Oodissa

Maksuttomat leffanäytökset koululaisille Maijansalissa (1. krs). Ei ennakkoilmoittautumista, sata ensimmäistä mahtuu sisään. Teemana on Kirjasta leffaksi ja esitämme yhteensä kolme elokuvaa, joiden esikuvat ovat kirjallisuuden maailmasta.

Tule viettämään koko perheen luisteluhetkeä Jääpuistoon

Jääpuistossa alkaa lauantaina 15.2. klo 14-16 alkaa koko perheen tapahtuma klo 14 Zambonin jäädytyskierroksella, jonka jälkeen luisteluesityksistä. Esityksen jälkeen on luvassa luistelukoulu taitoluisteluvalmentajan ohjaamana teemalla soveltava luistelu. Luistelukoulun jälkeen on luvassa Alppicurlingia, jota saa kokeilla ilmaiseksi!

Jääpuistossa ohjelmaa pitkin viikkoa. Aukiolot 17.-21.2. ma-su klo 10-21.

Talvilomalla päästetään dinot irti Luonnontieteellisessä museossa

Iik! Luonnontieteellisessä museossa ovat dinosaurukset päässeet irti! Tule rakentamaan oma dinosi tai vaeltelemaan kolmiulotteisen dinosauruslauman joukkoon. Seikkailutaidekoulun työpajat talvilomalla ti–to 18.–20.2. ja ti–ke 25.–26.2. Kiipeä museon 4. kerroksen parvelle: Seikkailutaidekoulun työpajassa pääset itse rakentamaan pahvista kolmiulotteisia dinosauruksia, jotka muodostavat suuren villin dinolauman.

Teatterikissan talvilomaseikkailu

Nyt tarvitaan apua! Ensi-ilta on tulossa ja Katlan hännänpää kateissa ja kaikki sekaisin, eikä mistään tule mitään! Miten tähän tilanteeseen on jouduttu? Parempi antaa Teatterikissan kertoa koko juttu.

Laskiaissunnuntain kepparisirkus-tapahtuma Stoan aukiolla 23.2. klo 12-15

Laskiaista vietetään Stoassa Race Horse Companyn Chevalier-esityksen merkeissä ja Stoan aukiolla talvisissa sirkustunnelmissa. Tule tekemään oma keppari tai temmeltämään talvisten puuhien parissa. Sääolosuhteiden salliessa aukiolle syntyy yhteisöllinen lumiveistos. Paikalla on myös laskiaisperinteitä kunnioittaen ponit Taavi ja Lissu, joiden kyydissä pääset ajelulle tai kokeilemaan ratsastusta. Tarjolla lämmintä juomaa ja purtavaa pientä maksua vastaan, myös esitys on maksullinen. Muutoin tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tekemistä lomalla:

Poimintoja tapahtumista: