Pidä huolta omaisuudestasi. Taskuvarkauksien ehkäisykampanja käynnistyy.

Taskuvarkauksien ehkäisykampanja käynnistyy

Euroopan laajuinen kampanja taskuvarkauksien ehkäisystä käynnistyy. Lähinnä sosiaalisessa mediassa näkyvän kampanjan ideana on varoittaa kansalaisia taskuvarkauden riskistä ja antaa tietoa, miten omaisuuttaan voi suojata varkailta. 

Euroopassa taskuvarkaudet liittyvät ennen kaikkea turismiin ja niitä tekevät liikkuvat rikollisryhmät. Taskuvarkauden seuraukset uhrille ovat vakavia ja menetettyjen arvotavaroiden ja papereiden korvaaminen vie aikaa ja rahaa. Lisäksi ilmiö voi aiheuttaa turvattomuuden tunnetta. Esimerkiksi Helsingissä on alkuvuoden aikana kirjattu yli 2650 taskuvarkautta, mutta yleensä ne lisääntyvät kesän aikana. Silloin ihmiset matkustavat paljon ja osallistuvat erilaisiin tapahtumiin, samoin aktivoituvat lompakko- ja kännykkävarkaat. 

Euroopan rikoksentorjuntaverkoston (EUCPN) lyhyiden kampanjavideoiden aiheena ovat taskuvarkaudet julkisessa liikenteessä ja festivaaleilla.  

#ProtectYourPocket -kampanjan toteuttavat Euroopan rikoksentorjuntaneuvosto, EUROPOL ja 25 Euroopan maata. Sen on rahoittanut EU:n sisäisen turvallisuuden rahasto. Suomessa kampanjaan osallistuvat rikoksentorjuntaneuvosto, Helsingin poliisi ja Helsingin kaupunki. Myös muiden kaupunkien ja erilaisten joukkotapahtumien järjestäjien toivotaan jakavan videoita ja tietoa taskuvarkauksien ehkäisyssä omissa some-kanavissaan.

Lisää aiheesta:

Ohjeita taskuvarkauksien ehkäisyyn

EUCPN, sivuilla linkit animaatiovideoihin. Sivut englanniksi

Helsingin poliisi

JAA