Ei leikkirahaa -kansanliike nappasi ensimmäisen Helsingin tasa-arvopalkinnon kaupunginmuseossa pidetyssä tilaisuudessa. Kuva: Nina Rintala.

Tasa-arvopalkinto nostaa esiin varhaiskasvatuksen palkkatilanteen

Helsingissä juhlittiin tasa-arvon ja Minna Canthin päivää julkistamalla kaikkien aikojen ensimmäinen Helsingin tasa-arvopalkinnon saaja. Kaupungin tasa-arvotoimikunnan myöntämän tunnustuspalkinnon sai Ei leikkirahaa -kansanliike, jonka tavoitteena on varhaiskasvattajien palkkauksen nostaminen.

Vuosi sitten perustettu Ei leikkirahaa -liike on kerännyt taakseen suuren joukon varhaiskasvatuksen ammattilaisia, palvelun käyttäjiä, asiantuntijoita ja tukijoita. Se on onnistunut nostamaan julkiseen keskusteluun paitsi naisvaltaisen varhaiskasvatusalan matalan palkkauksen, myös muita tärkeitä tasa-arvoteemoja, kuten työelämän sukupuolittuneisuuden sekä varhaiskasvatuksen merkityksen varsinkin naisten työssäkäynnin mahdollistajana. Laadukas varhaiskasvatus, joka nojaa naisvaltaisen työvoiman ammattitaitoon, on hyvän arjen perusedellytys useille helsinkiläisille, myös kaikkein nuorimmille kaupunkilaisille. Tasa-arvopalkinnon saajan julkisti Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Paneelikeskustelu tasa-arvoisesta kaupungista

Unelmia tasa-arvoisesta kaupungista -teemainen ilta jatkui keskustellen siitä, miten Helsingistä voidaan tehdä kaikille sukupuolille entistä parempi kaupunki. Paneelissa olivat mukana Alviina Alametsä (Vihr.), Katju Aro (FP), Lotta Backlund (Kok.), Mika Ebeling (KD), Veronika Honkasalo (Vas.), Runa Ismark (RKP), Abdirahim (Husu) Mohamed (SDP), Terhi Peltokorpi (Kesk.), Petrus Pennanen (PP), Mirita Saxberg (Liike Nyt) ja Marika Sorja (PS).

Tasa-arvotoimikunnan myöntämällä tasa-arvopalkinnolla nostetaan jatkossa vuosittain esiin erilaisia toimijoita, jotka ovat edistäneet sukupuolten tasa-arvoa Helsingissä ja vaikuttaneet sitä kautta positiivisesti kaupunkilaisten arkeen. Tänä vuonna palkinnon saajaa sai ehdottaa kaupungin verkkosivuilla, ja tasa-arvotoimikunta valitsi palkittavan saatujen ehdotusten joukosta.

Lue ja katso lisää:

Sukupuolten tasa-arvo Helsingissä

Tilaisuuden tallenne