Kuva: taiteiden yö juliste

Taiteiden yö levittäytyy Helsinkiin 15. elokuuta

Taiteiden yönä kaupunki muuttuu satojen taidetapahtumien, esitysten ja yllätysten näyttämöksi. Tutustu tapahtumatarjontaan ja poimi joukosta omat suosikkisi. Jokaisen kaupunkilaisen yhteistä taidekarnevaalia vietetään tänä vuonna jo 30. kerran.

Vakiintuneiden ohjelmanjärjestäjien – museoiden, gallerioiden, kirjakauppojen, teattereiden sekä kulttuurikeskusten – lisäksi Juhlaviikot kannustaa kaikkia kaupunkilaisia löytämään sisäisen taiteilijansa.

Taiteiden yötä juhlitaan myös Tallinnassa. Päivän ja illan aikana on luvassa useita Suomeen liittyviä kulttuuritapahtumia Tallinnan Vanhassakaupungissa.

Poimintoja taiteiden yön ohjelmasta 15. elokuuta:

Perinteinen Kuorojen kierros kajauttaa käyntiin Taiteiden yön, Art goes Kapakan ja Juhlaviikot. Senaatintorin tuhatpäistä ihmiskuoroa lämmittelee ainutlaatuinen Robottikuoro. Robottikuoro koostuu kymmenistä erilaisista kaiuttimista – pienistä diskanttikajareista jykeviin subwoofereihin. 
Lisää tapahtumasta

Keskustakirjasto Oodissa Taiteiden yönä huomioidaan niin lapset kuin aikuisetkin. Mustalaismusiikkia esittävä Valkolaiset esiintyy klo 18 ja kaukasialaista musiikkia esittävä Kavkaz esiintyy klo 19. Vauvojen Taiteiden yössä Leikkipuisto Lorussa on ohjelmassa vauvan ekologinen jalanjälki-työpaja (klo 15.30–17) sekä temppuileva vauvatuokio (klo 18-18.45). Oodissa järjestetään myös True Crime -kirjallisuusmarathon ja Muodonmuutos-maraton.
Lisää Oodin tapahtumista

HAMissa Taiteiden yö näkyy monimuotoisena. Lapsille on Nalle Luppakorva-maraton (klo 11-21). Vanhemmille löytyy mm. Tuunaa Thesleff -taidepaja (klo 16-20) ja Jenni Toikan Reel -näyttelyn avajaiset HAM-galleriassa (klo 18-20).
Lisää tapahtumasta

Yliopisto on järjesteänyt perinteisesti kiinnostavaa ohjelmaa koko päiväksi. Heidän ohjelmastaan löytyy mm. Helsingin Observatiorion Taiteiden yö (klo 12-20), Kirjallinen Taiteiden yö Tiedekulmassa (klo 17-19) ja Taiteiden yön kävelykierros Kasvitieteellisessä puutarhassa (klo 17.30-18.30).
Lisää Yliopiston tapahtumista Taiteiden yönä

Myös kirjastoissa ympäri Helsinkiä osallistutaan Taiteiden yöhön. Esimerkiksi Viikin kirjastossa järjestetään Robottien yö, Maunulan kirjastossa on Blackout Poetry -nonstop työpaja ja Kallion kirjastossa on Runoesitys ja Runotyöpaja.
Lisää kirjastojen tapahtumista

Kaupunginteatterissa on Taiteiden yönä avoimet ovet klo 16-19. Kulissikierroksille ja tekniikkakierroksille maksuttomat liput jaetaan klo 16 alkaen yleisötyön tiskillä suuren näyttämön lämpiössä.
Teatterin tuotannot sekä eri osastot esittäytyvät: puvusto, lavastamo, tarpeisto, naamiointi, näyttämötekniikka ja yleisötyö. Luvassa myös yllätysohjelmaa.
Lilla Teaternissa on Äktenskapsgrejen avoimet harjoitukset klo 19-20.
Lisää kaupunginmuseon Taiteiden yöstä

Taiteiden yö tarjoaa paljon elämyksiä lapsille. Tapahtumista monet ovat perhe- ja lapsiystävällisiä, luonteeltaan inspiroivia ja osallistavia. Lasten tapahtumien keskiössä ovat työpajat, itse tekemisen riemu ja taiteeseen tutustuminen.
Lisää lasten tapahtumista

Liikenne:

Taiteiden yö aiheuttaa joitain muutoksia julkisessa liikenteessä.

Raitiovaunulinjat 2, 3, 4, 5 ja 7 ovat poikkeusreiteillä Taiteiden yön aikana 15.8. noin kello 17.45 - 20.1S. Linjat 2 ja 3 ajavat eteläisessä kantakaupungissa yhteen suuntaan (vastapäivään) ja vaihtavat tunnuksia Olympiaterminaalilla, linja 4 ajetaan Liisankadun ja Snellmaninkadun kautta, linja 5 kääntyy ympäri Mikonkadulla sijaitsevalla Rautatientori-nimisellä raitiovaunupysäkillä ja linja 7 ajaa suoraan Kaisaniemenkadun kautta.

Bussit kulkevat HSL-alueella torstaina 15. elokuuta Taiteiden yön vuoksi perjantain aikataulujen mukaan. Torstain ja perjantain välisenä yönä ajetaan normaali viikonlopun yöliikenne eli myös yölähdöt Kampin terminaalista. Lisäksi raitiolinjat 2, 3, 4 ja 7 ajavat poikkeusreittiä Kruununhaassa noin klo 17.45 - 20.15.

Lähijunaliikenteessä on torstain ja perjantain välisenä yönä 15.–16.8. lisäjunia.

Taiteiden yöta voi seurata ja siihen voi osallistua hashtageilla #taiteidenyö30 ja #helsinkifestival

Lisää aiheesta:

Taiteiden yön ohjelma ja verkkosivut
Taiteiden yö Facebookissa
Taiteiden yö Twitterissä
Taiteiden yö Instagramissa
Uutinen: Helsingin juhlaviikot käynnistyvät Taiteiden yöllä 15. elokuuta

JAA