Rekrytointitapahtuma Syksyksi duuniin oli menestys. Paikalla oli 334 työnhakijaa. (Kuva: Ilkka Ranta-aho)

Syksyksi duuniin -tapahtuma oli suurmenestys

Mitä ihmettä täällä jonotetaan! Matkailijat ja kaupungintalon uudistettuun aulaan tutustumaan tulleet muut vierailijat olivat kummissaan jonosta, joka kiemurteli monin lonkeroin kaupungintalon aulassa.

Ympärilleen silmäilleet näkivät kylteistä ja saivat kuulla järjestäjiltä, että kyseessä oli tapahtuma nimeltä Syksyksi duuniin, jonka järjestivät Helsingin kaupunki ja Ohjaamo Helsinki yhteistyössä TE-toimiston kanssa.

Helsingissä on runsaasti ja hyvin erilaisia töitä tarjolla, ja monessa työpaikassa pääsisi aloittamaan vaikka heti.

Työnantajat ja työnhakijat pääsivät tapaamaan toisiaan kaupungintalon rekrytointitapahtumassa kasvotusten. Tällaista tilaisuutta kiittelivät vuolaasti niin työnantajat kuin töitä hakevat.

Kuva: Ilkka Ranta-aho

Omaa CV:tä yhteistietoineen ehti täydentää vielä tapahtuman aikana.

– Mahtavaa, että tällainen mahdollisuus järjestettiin ja että pääsin jättämään avoimet hakemukseni. Ei tarvinnut lähetellä nettikaavakkeita! David Fagerudd summasi hyvin kaupungintalon rekrytointitapahtumaan osallistuvien työnhakijoiden tuntoja.

Työnhakijoita osallistui tapahtumaan kaikkiaan 334, ja töitä heille tarjosi 15 työnantajaa.

Työnantajien pisteillä oli tungosta koko kaksituntisen tapahtuman ajan. IKEAn Suula Lähde, Vilppu Hyppölä ja Petra Casagrande etsivät työntekijöitä hyvin erilaisiin tehtäviin ja vastasivat hyväntuulisesti hakijoiden kysymyksiin.

Kuva: Ilkka Ranta-aho

IKEAssa tarvitaan työntekijöitä hyvin erilaisiin tehtäviin. Heitä olivat tapahtumassa etsimässä Suula Lähde, Vilppu Hyppölä ja Petra Casagrande.

Yrityksessä tarvitaan asiakaspalveluhenkisiä ihmisiä niin myyntiin, asiakaspalvelutiskille, ravintoloihin kuten myös esimerkiksi kassoille esimiehiä. IKEAssa arvostetaan avoimia tiimityöntekijöitä, joiden intohimona on kodinsisustus.

– Tarvitsemme myös kiinteistönhoitajan, ja sellaisen aion täältä napata. Meillähän on isot kiinteistöt hallittavana, Lähde kertoi.

Eilakaisla hakee työntekijöitä kymmeniin tehtäviin, ja ainakin osassa niistä työt voisi aloittaa hyvin pian. Eniten kaivataan myyjiä, ja paikkoja on avoinna myös esimerkiksi kiinteistökirjanpidossa ja palkanlaskennassa.

Eilakaislan Marjo Hämäläinen ja Heidi Cantell kertoivat, että vakituisten työpaikkojen lisäksi on tarjolla määräaikaisuuksia ja osa-aikatöitä.

– Oma asenne vaikuttaa paljon työn saamiseen. On ymmärrettävää, että tällaiset tilaisuudet jännittävät. Hyvää kertoo jo se, että uskaltaa tulla juttelemaan mahdollisen työnantajan kanssa, Hämäläinen pohti.

Kuva: Ilkka Ranta-aho

Eilakaislan Marjo Hämäläinen ja Heidi Cantell löysivät tapahtumassa lukuisia potentiaalisia työntekijöitä, joita he kutsuvat tarkempaan haastatteluun.

Heidän mielestään oli hieno idea järjestää tapahtuma keskeisellä paikalla kaupungintalolla. Kumpikaan ei ollut käynyt täällä aiemmin, ja he arvelivat, että kerta oli ensimmäinen monelle muullekin tapahtuman osallistujalle.

Uudistunut aula sai heiltä varauksettomat kehut viihtyisyydestään.

Hyvä sijainti, mukava tunnelma

Keskeistä sijaintia kiittivät myös työtä etsivät. Negar Khayat ja Milad Najafi olivat hakemassa osa-aikatöitä illoiksi ja viikonlopuiksi. Khayat opiskelee media-alaa ja Najafi tekstiilisuunnittelua sekä muotialaa.

Kuva: Ilkka Ranta-aho

Milad Najafi ja Negar Khayat opiskelevat ja haluaisivat tehdä opintojen ohella töitä iltaisin ja viikonloppuisin.

He kävivät tutustumassa IKEAn, ISS Palveluiden ja Koti Puhtaaksi -yrityksen tarjontaan ja toivoivat, että tapaamiset poikivat uudet haastattelut ja töitä.

Kuva: Ilkka Ranta-aho

David Fagerudd kertoi ISS Palveluiden Henna Koiraselle etsivänsä konkreettisia töitä. Aiempaa työkokemusta hänellä on muun muassa kesätöistä vierassatamasta ja kahvilasta.

David Fagerudd jutteli pitkään muun muassa ISS Palveluiden Henna Koirasen kanssa. Fagerudd on juuri valmistunut filosofian maisteriksi ja muuttanut Helsinkiin. Hänellä ei ollut aiempaa kokemusta rekrytointitapahtumista, mutta hän kävi heti ensimmäisellä kerrallaan aktiivisesti tapaamassa työnantajia.

– Olen istunut koulun penkillä niin pitkään, että kaipaan konkreettista tekemistä. Tämä tapahtuma on hyvin positiivinen kokemus.

Kuva: Ilkka Ranta-aho

Oskari Terävä ei ollut aiemmin käynyt rekrytointitapahtumissa ja piti nyt kokemaansa miellyttävänä.

Oskari Terävän tilanne on hyvä: hänellä on tiedossa yliopistossa opiskelupaikka, ja tulevat vuodet hän opiskelee etnologiaa ja antropologiaa. Hän tuli tapahtumaan kuitenkin yhdessä Kuntoutussäätiön nuorten ryhmän mukana, ja ryhmän muut jäsenet kiersivät ahkerasti työnantajien pisteillä.

Hän ei ollut aiemmin ollut vastaavanlaisissa tapahtumissa, ja ensimmäisestä kerrasta jäi mieleen mukava tunnelma.

”Iso joukko syvempään haastatteluun”

Tapahtuman edetessä järjestäjät kävivät kyselemässä jonottajilta näiden toiveita.

– Kuka on hakemassa ravintola-alan töitä? Tulkaa tännepäin! Kaupungin yrityskoordinaattori Arja Kukkonen ohjasi työnhakijoita sopivien työnantajien pisteille.

Kukkonen oli hyvillään tapahtuman suosiosta. Yleensä vastaavat tapahtumat ovat koonneet noin 250 työnhakijaa, nyt paikalle tuli toisin sanoen lähes sata ihmistä enemmän.

Kuva: Ilkka Ranta-aho

Lasse Jekunen ja Arja Kukkonen neuvoivat ja opastivat työntekijöitä sopivien työnantajien juttusille.

Palautteessa korostettiin kompaktiutta: tiiviissä tapahtumassa ehti paljon, ja paljon syntyi myös tuloksia.

– Tapahtuma oli kerrassaan loistava. Meidän pisteellämme kävi hurja kuhina, ja jonoakin kertyi, summasi Eilakaislan Marjo Hämäläinen.

Hän oli erityisen hyvillään siitä, että paikalle tuli loistavia ehdokkaita.

– Suuri joukko kutsutaan meille syvempään haastatteluun.

IKEAn Petra Casagrande kiitti, että työnhakijat olivat valmistautuneet hienosti ja toivat mukanaan CV:nsä.

– Meillä on menossa eteenpäin esimiesten haastatteluun kymmenisen tapaamaamme työnhakijaa. Lisäksi otamme yhteyttä lukuisiin muihin, joille voi olla töitä tarjolla jatkossa, hän kertoi.

– Vaikka olen paljasjalkainen helsinkiläinen, en ollut käynyt kaupungintalolla aiemmin. Nyt kannatti tulla, tämä oli hyvä käynti, Casagrande kertoi.

Tapahtumassa töitä tarjosivat

– ISS Palvelut (catering-alan työntekijöitä: muun muassa tarjoilijoita, kokkeja, keittiöapulaisia sekä kiinteistönhoitajia, siivoojia ja monipalvelutyöntekijöitä)
– Rainmaker (kokoaikaisia myyjiä DNA-myymälöihin)OP Helsinki (myynti- ja asiakaspalveluhenkilöitä)
– Seure (koulunkäyntiavustajia ja lastenhoitajia)
– IKEA (henkilöitä myyntiin, ravintolatoimintoihin, asiakaspalveluun ja logistiikkatehtäviin)
– Eilakaisla (toimistotyöntekijöitä ja asiakaspalvelijoita)
– Carrot (varastotyöntekijöitä)
– Palmia (kokkeja ja ruokapalvelutyöntekijöitä)
– Airpro (turvatarkastajia)
– Y-säätiö
– Bluefors (erilaisia teknologia-alan työpaikkoja)
– Koti Puhtaaksi (siistijöitä)
– Roudaamo Event Warehouse (tapahtumatyöntekijöitä ja roudareita)
– Henkilöstöpartneri Vertico (kaupan alan tehtävät)
– Melba Digital (ohjelmistomyyntiin)


Teksti: Kirsi Riipinen
Kuvat: Ilkka Ranta-aho

Lisätietoa

Ohjaamo Helsinki 


JAA