Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikka on Olympiastadion, joka näkyy tapahtuman ilmeessä.

Syksy on muotoilun juhlaa - Helsinki Design Week 3.-13. syyskuuta

Muotoilun juhlapäivät eli Helsinki Design Week järjestetään totuttuun tapaan tulevana syksynä 3.-13.9.2020. Ohjelmassa on näyttelyitä, seminaareja, avointen ovien tilaisuuksia, pienimuotoisia kohtaamisia sekä digitaalista sisältöä suurelle yleisölle ja alan ammattilaisille.

Helsinki Design Week on mahdollista toteuttaa, sillä kyse on sarjasta vastuullisesti järjestettyjä ja erikokoisia tapahtumia, ei niinkään yksittäisestä massatapahtumasta. Osa tapahtumista muuntuu tarvittaessa virtuaaliseksi, osa taas on luonteeltaan jo valmiiksi osallistujamäärältään rajoitettuja. Tänä vuonna teemana on ”Sitoutumiset merkit”, mikä tuo esiin muotoilun merkitystä sekä muotoiluun liittyviä arvoja. Teema toimii ohjenuorana ja työkaluna kaikille tapahtumaan osallistuville suunnittelijoista näytteilleasettajiin ja tekijöistä kävijöihin. 

Helsinki Design Weekin pääkumppanina Helsingin kaupunki on mukana tukemassa festivaalin järjestämistä turvallisesti ja vastuullisesti.

Festivaali-ilmeessä näkyy päätapahtumapaikka Olympiastadion ja sen ajaton arkkitehtuuri sekä urheilumaailman energiset värit. Urheilumuseon arkistoista löytyneet 1940-luvulla otetut hienot ja dramaattiset kuvat juhlistavat remontoidun rakennuksen historiaa ja arkkitehtuuria.

Stadikalla tapahtuu 

Olympiastadionin avarat tilat mahdollistavat turvalliset kohtaamiset sallituissa rajoissa. Viikonloppuna 11.-13.9. stadikalla järjestetään opastettuja kierroksia ja vietetään lastenkin designviikonloppua. Stadikalle sijoittuu myös syksyn päänäyttely, muotoilua ja arkkitehtuuria ilmentävien installaatioiden sarja. Vastaremontoiduissa tiloissa Helsinki Design Week esittelee ajankohtaista ja kiinnostavaa muotia, muotoilua ja arkkitehtuuria. Päänäyttelyn sisältö rakentuu yksittäisistä tuotteista ja installaatiosta laajoihin nuorten muotoilijoiden katselmuksiin. 

Stadikka antaa avarat puitteet myös Suomen suurimmalle PechaKucha Nightille syyskuun 12. päivänä. Japanilaisten arkkitehtien luoman tapahtumakonseptin säännöt ovat selkeät: 10 puhujaa, joista jokainen esittää 20 kuvaa à 20 sekuntia per kuva vapaasti valitsemastaan aiheesta. Stadionin lavalle nousevien esiintyjien lista julkistetaan elokuun alussa. 

Odotettu Design Market 

Syksyn odotetuin myyntitapahtuma Design Market aloittaa Helsinki Design Weekin viikonloppuna 3.-5.9.2020. Tapahtuma löytyy nyt sekä verkosta että Helsingin keskustan kivijalkamyymälöistä. Luvassa on designlöytöjä, mallikappaleita ja muita aarteita edullisin hinnoin. Design Marketin tapahtumasivu listaa myyjät ja tarjoukset sekä opastaa tuotteiden ääreen linkein ja kartoin. Tuotteet myydään myyjien omista kivijalkamyymälöistä sekä verkkokaupoista. Mukana olevat merkit ovat sitoutuneet myymään ympäristöystävällisiä ja kestävästi tuotettuja tuotteita.  

Open Studios -opastetut kierrokset tutustuttavat luovan työn tekijöihin 9.-10.9. Kierroksella tavataan helsinkiläisiä arkkitehtejä, graafikoita ja muita suunnittelijoita. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupunkimme luoviin tekijöihin. 

Open Showrooms 9.-10.9. puolestaan on suunnattu ammattilaisyleisölle ja median edustajille. Siinä käydään alan valmistajien ja maahantuojien näyttelytiloissa ja tutustutaan heidän tuotteisiinsa.

Muotoilua kaupunkikuvassa 

Helsinki Design Week on myös läsnä Helsingin ydinkeskustan digitaalisilla mainospinnoilla kahden viikon ajan tapahtuman ympärillä. Open Screens -kampanja tuo muotoilun juhlan keskustan digitaalisille pinnoille ja kirjaimellisesti osaksi kaupunkikuvaa. 

Helsinki Design Weekin ja Lasten Designviikon yksityiskohtainen ohjelma ja esiintyjät julkaistaan elokuun alussa. 

Helsinki Design Weekin tämän vuoden pääyhteistyökumppani on Helsingin kaupunki ja tukija Opetus- ja Kulttuuriministeriö.

Lisää aiheesta

Helsinki Design Week