Suvilahti Event Hub -arkkitehtuurikilpailun voittanut ehdotus Contiki ilmakuvana.

Suvilahden tapahtuma-alueen arkkitehtuurikilpailun voittaja on valittu

Suvilahti Event Hub Oy järjesti arkkitehtuurikilpailun yhdessä Helsingin kaupungin ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn kanssa Helsingissä sijaitsevan Suvilahden tapahtuma-alueen tapahtumakorttelin suunnittelusta. Kilpailun voittajaksi on valittu Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy:n ehdotus ”CONTIKI”.

Kilpailuehdotus muodostaa alueelle uuden kerrostuman Kaasutehtaan alueen vanhan tehdasmiljöön ja mittakaavaltaan erilaisen REDIn kauppakeskuksen ja tornitalojen väliin. Ehdotuksen ote ja kaupunkikuvallinen mittakaava mahdollistavat alueen omaleimaisen identiteetin kehittämisen. Alue tuo helsinkiläisille uuden julkisen oleskelupaikan etelään merelle päin suuntautuvine katsomoineen ja kattotoimintoineen. Rakennuskokonaisuuden kivijalkaan rakennetaan elävää kaupunkiympäristöä kahviloineen ja ravintoloineen.

Alueen asemakaavan laatiminen on jo käynnissä ja tarkoituksena on, että kaupunginvaltuusto päättä asemakaavasta alkuvuonna 2022. Rakentaminen käynnistyy arviolta syksyllä 2022 tai vuoden 2023 alkupuolella.

Festivaalien lisäksi kaupungin tavoite on, että Suvilahdessa voidaan tulevaisuudessa järjestää monipuolisesti myös muun muassa pienempiä kulttuuritapahtumia, koko perheen tapahtumia sekä liikkumis- ja harrastetapahtumia. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi alueelle tarvitaan tapahtumatoiminnalle sopivaa sisätilaa ja toimintaa tukevia oheispalveluja.

Contiki katsottuna katutasolta ja idästä.

Lisää aiheesta:

Uutta Helsinkiä -sivut

Havainnkuvat: Contiki / Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy.  Contiki / Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy