Kotouttamisen valtakunnallinen suurtapahtuma Integration 2018 järjestetään syyskuussa Helsingissä.

Valtakunnallinen suurtapahtuma Integration 2018 vastaa kotouttamiskentän tarpeisiin

Kotouttamisen valtakunnallinen suurtapahtuma Integration 2018 tuo 18.–19. syyskuuta yhteen kotouttamisen asiantuntijoita ja monikulttuurisuuden parissa työskenteleviä osaajia niin julkiselta, yksityiseltä kuin kolmannelta sektorilta. Helsingin Kulttuuritalolla järjestettävä tapahtuma tarjoaa monipuolista ja innovatiivista ohjelmaa kotouttamistyön eri sektoreilta.

Kotouttamisen parissa tehdään tärkeää työtä, mutta tekijät harvoin kokoontuvat saman katon alle. Kotouttamisen kentällä tehdään myös päällekkäistä työtä, eikä parhaita käytäntöjä aina saada jaetuksi tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Tähän tapahtumasta päävastuussa olevat työ- ja elinkeinoministeriö, sisäministeriö ja Helsingin kaupunki sekä muut mukana olevat kotouttamistoimijat haluavat saada muutoksen.

– Tapahtuma on merkittävä myös EU-rahoittajien näkökulmasta, sillä Euroopan komissio on peräänkuuluttanut eri rahoitusvälineiden synergioiden edistämistä ja kumppanuuksien vahvistamista viranomaisten, kolmannen sektorin ja yritysmaailman välillä, erityisasiantuntija Kristiina Mauriala sanoo.

Kotouttamispalveluiden tarve on kasvanut, kun Suomessa asuva ulkomaalaisväestö lähes kaksinkertaistui 2000-luvulla ja maahanmuutto kasvaa edelleen voimakkaasti. Integration 2018 -tapahtumassa kotouttamista tarkastellaan etenkin työllisyyden, koulutuksen, osallisuuden, peruspalveluiden ja pakolaisten vastaanoton näkökulmista.

Integration 2018 järjestetään kotouttamistoimijoiden yhteistyönä

Kaksipäiväinen, tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma on kotouttamiskentän yhteisponnistus. Ministeriöiden ja kaupunkien lisäksi mukana on järjestöjä ja hankkeita. Mukana olevien toimijoiden listauksen löydät tapahtuman verkkosivuilta.

Tapahtuman ilmoittautuminen on avautunut 14. kesäkuuta ja tapahtuma on avoin kaikille kotouttamisen parissa työskenteleville.

Lisätietoja

Integration 2018

Ilmoittautuminen

JAA