Maailman toimivin podcast -logo.

Suoraa puhetta Helsingin digitalisaatiosta: miten kaupungin viestinnästä saisi kiinnostavampaa, Tiia Rantanen?

Selvä homma, kaupungilla on digivisio, mutta miten siitä pitäisi kertoa ihmisille? Muutoksesta viestiminen tarvitsee moottorikseen tarinan. Maailman toimivimman podcastin neljäs vieras, suositun Kaverin puolesta kyselen –podcastin ylläpitäjä Tiia Rantanen pohtii, miten kaupunki voisi kertoa tarinoita, jotka ovat paitsi informatiivisia myös kiinnostavia.

Kaikki johtaminen ja muutoksen tekeminen on viestintää, mutta mikä on Helsingin kaupungin ääni ja kuka sitä käyttää? Kaikki Helsingin kaupungin tekijät voivatkin olla Helsingin ääniä. Onnistuneessa viestinnässä tärkeää onkin totuudellisuuden ja ajankohtaisuuden lisäksi tunnistaa yleisö ja viestiä siellä, missä yleisö on. Onnistunut muutosviestintä myös tarvitsee aikaa toisinaan paljonkin, sillä muutos ei tapahdu hetkessä.

Maailman toimivimman podcastin neljännen jakson vieras on kirjoittaja, sisällöntuottaja ja podcastaaja Tiia Rantanen. Rantanen pohtii, milloin viestintä saa olla humoristista ja milloin ei ja mikä on viestinnän pahin virhe. Podcastin isäntä Mikko Rusama kysyy KPK-hengessä Tiialta myös karmaisevan piinaavia kyssäreitä, kuten jos sinulla olisi parantumaton sairaus johon voisit kuolla milloin tahansa, haluaisitko tietää siitä? Tai antaisitko julkiseksi mieluummin sähköpostiviestisi vai googlaushistoriasi? Rantasen KPK-henkinen vastapallokysymys jättää Rusamankin hiljaiseksi. Sen voikin ottaa pohdittavaksi vaikka kahvipöytiin.

Kuinka rakennusvirastosta tuli Twitterissä kaupungin sovittelija?

Jaksossa kuullaan myös kaupunkiympäristön toimialan viestintäsuunnittelija  Lauri Hännistä. Hän on ollut kuuluisan ja palkitun, kaupungin viestintätyyliä rohkeasti uudistaneen Rakennusviraston Twitter-tilin kehittäjä. Rakennusviraston Twitter oli hyvä esimerkki siitä, kuinka kaupunki voi tavoittaa uusia kohderyhmiä.

Helsinki haluaa olla maailman toimivin ja parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Miten tämä oikein tapahtuu? Ajatuksia ja näkemyksiä aiheeseen tarjotaan Helsingin kaupungin omassa podcast-sarjassa, joka haluaa luonnollisesti olla podcastien sarjassa maailman toimivin.

Noin kahden viikon välein ilmestyy uusi jakso sarjassa, jossa Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama keskustelee digitalisaatiosta kymmenen mielenkiintoisen vieraan kanssa. Podcastissa kuullaan myös kahdeksan Helsingin kaupungin oman digitalisaation muutossankarin tarinat. Keskustelemassa ovat olleet jo pormestari Jan Vapaavuori, Stockmannin hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia ja Compensate-säätiön perustaja Antero Vartia. Neljä ensimmäistä jaksoa on nyt kuultavissa Spotifyssä.

Voit tilata podcastin itsellesi sinulle sopivalla tavalla tästä linkistä.

Jaksot:

Tiia Rantanen: Miten kaupungin viestinnästä saisi kiinnostavampaa?

Antero Vartia: Miten löytää oikeanlainen visio? 

Lauri Ratia: Miten rakennetaan muutokseen kykenevä tiimi?

Jan Vapaavuori: Miksi digitaalisuus pakottaa kaupungin muuttumaan?

Kolahtiko vai ei? Anna podcastista risuja ja ruusuja osoitteeseen  maailmantoimivinpodcast@hel.fi.

Tutustu Kaverin puolesta kyselen –podcastiin.