Maailman toimivin podcast -tunnus.

Suoraa puhetta Helsingin digitalisaatiosta: miten löytää oikeanlainen visio, Antero Vartia?

Kenellä on valta saada aikaan isoja systeemisiä muutoksia? Onko politiikalla aidosti muutosvoimaa vai seuraako se vain yhteiskunnan muuta murrosta? Onko Antero Vartiaa koskaan kaduttanut jättää kansanedustajan työnsä ja hypätä tuntemattomaan perustamalla Compensate-säätiön? 

Helsingin kaupungin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusaman vieraana Maailman toimivimman podcastin kolmannessa jaksossa on hiilipäästöjen hyvityspalvelu Compensaten perustanut entinen kansanedustaja Antero Vartia. Compensate-säätiön idea on tarjota kuluttajille mahdollisuus hyvittää tuotteiden tai palveluiden hiilidioksidipäästöt ostotapahtuman yhteydessä eli käytännön ilmastotekokeinojen tarjoaminen ihmisille.

Jaksossa pohditaan, miten ja kuka voi saada aikaan isoja muutoksia ja miten tunnistetaan oikeanlainen visio: sellainen joka on tarpeeksi rohkea ja jota tavoitellaan päämäärätietoisesti. Lisäksi Rusama ja Vartia keskustelevat siitä, miksi digitalisaatio ei ole itsetarkoitus vaan väline, jolla saadaan kaupunki – tai hiilidioksiidipäästöjä kompensoiva säätiö – toimimaan paremmin.

Miten kaupunki oppii tekemään asioita uudella tavalla?

Jaksossa kuullaan myös innovaatiot ja uudet kokeilut –yksikön päällikköä Santtu von Bruunia. Hän kertoo, miten kaupunki oppi tekemään asioita uudella ja notkealla tavalla, kun se muutti vanhan sairaalan Maria01-startup-keskittymäksi.

Helsinki haluaa olla maailman toimivin ja parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Miten tämä oikein tapahtuu? Ajatuksia ja näkemyksiä aiheeseen tarjotaan Helsingin kaupungin omassa podcast-sarjassa, joka haluaa luonnollisesti olla podcastien sarjassa maailman toimivin.

Noin kahden viikon välein ilmestyy uusi jakso sarjassa, jossa Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama keskustelee digitalisaatiosta kymmenen mielenkiintoisen vieraan kanssa. Lisäksi podcastissa kuullaan kahdeksan Helsingin kaupungin oman digitalisaation muutossankarin tarinat. Ensimmäisessä jaksossa keskustelemassa oli pormestari Jan Vapaavuori ja toisessa Stockmannin hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia. Kolme ensimmäistä jaksoa on nyt kuultavissa Spotifyssä.

Voit tilata podcastin itsellesi sinulle sopivalla tavalla tästä linkistä.

Jaksot:

Antero Vartia: Miten löytää oikeanlainen visio? 

Lauri Ratia: Miten rakennetaan muutokseen kykenevä tiimi?

Jan Vapaavuori: Miksi digitaalisuus pakottaa kaupungin muuttumaan?

Kolahtiko vai ei? Anna podcastista risuja ja ruusuja osoitteeseen maailmantoimivinpodcast@hel.fi.

Lisätietoa Compensate-säätiöstä.