Suomenlinna ilmasta.

Suomenlinna herää kesään - turvallisuus huomioidaan

Maailmanperintökohde Suomenlinnan palvelut avautuivat vaiheittain kesäkuun alusta lähtien.

Palvelemme vastuullisesti

Suomenlinnan palvelutarjonnasta löytyy mielenkiintoisia hetkiä jokaiselle. Linnoituksessa on kuusi museota, 14 ravintolaa ja kahvilaa, taidekäsityöläisten työhuoneita, hostelli, opastettuja kierroksia ja paljon muuta. Suomenlinna muureineen, tykkeineen, tunneleineen ja kauniine puistoalueineen on hyvä kohde myös ulkoiluun.  

Koko kohteessa ja palveluntarjoajien tiloissa huolehditaan turvallisuudesta ja palvellaan vastuullisesti. 

Lautta ja vesibussi liikennöivät turvallisesti

Linnoitukseen kuljetaan vesitse. Lautta- ja vesibussiliikennettä käyttää kävijöiden lisäksi 800 Suomenlinnan asukasta. HSL:n lautoilla ja JT-Linen vesibusseissa turvallisuudesta huolehditaan tarkkaan.

Liikennöitsijät seuraavat matkustajamääriä ja pandemiaan liittyviä viranomaisohjeita. Suomenlinnan lautalla otetaan käyttöön tiheämpi viikonloppujen aikataulu myös arkisin maanantaista 8.6. alkaen. Jatkossa Kauppatorilta Suomenlinnaan ajetaan siis joka päivä saman aikataulun mukaisesti. Suomenlinnaan pääsee arkisin myös HSL:n huoltolautalla Katajanokalta. Huoltolautan kannella on väljää tilaa matkustaa.

1.6. alkaen JT-Linen vesibussit alkavat liikennöidä Kauppatorilta Suomenlinnaan, Lonnaan ja Vallisaareen. Vesibusseihin otetaan tavallista vähemmän matkustajia kerralla ja huolehditaan näin matkustajien turvallisuudesta. Lautoissa ja vesibusseissa on mahdollista matkustaa myös ulkokansilla raikkaassa meri-ilmassa.

Auta meitä tekemään onnistunut vierailu

Vieraile linnoituksessa vastuullisesti ottamalla huomioon poikkeustilanteen ohjeet. Pidetään tarpeelliset turvavälit ja huolehditaan käsihygieniasta. Ostoksia tehdessä on hyvä suosia korttimaksua.

Tervetuloa nauttimaan paikallisista palveluista ja ulkoilemaan upeaan maailmanperintökohteeseen! Suomenlinnassa riittää tekemistä moniin vierailuihin.

Lisää aiheesta:

Suomenlinna

Kuva: 110th Street Productions