Näyttelyalueella lukuisat kävijät tutustumassa XR-ratkaisuihin. Kuva: HXRC

Suomen suurin XR-tapahtuma keräsi satoja kävijöitä Helsingin Arabianrantaan

Metropolian Arabian kulttuurikampuksella 20.11.2019 järjestettyyn Match Up 2019 -tapahtumaan kokoontui runsas joukko laajennetun todellisuuden ammattilaisia ympäri maailmaa.

Helsinki XR Centerin järjestämä Match Up on vuotuinen Slush-konferenssin ennakkotapahtuma. XR-teknologioihin, eli laajennetun todellisuuden teknologioihin keskittyvä tapahtuma on suurin Suomessa järjestetty XR-tapahtuma. Tänä vuonna se keräsi reippaasti yli 750 kävijää.

Illan aikana päälavalla kuultiin kansainvälisiä huippupuhujia, Telian XR Innovation Challengen pitchauksia ja kisan voittajan julkistus. Innovaatiokilpailun voittajaksi Telia julkisti Gribbing Oy:n. Palkinnoksi voitostaan Gribbing sai 30 000 euroa ja yhteistyömahdollisuuden Telian kanssa.

Lisäksi illan aikana kävijät pääsivät tutustumaan näyttelyalueella monipuolisesti VR-, AR- ja MR-ratkaisuihin (virtuaalitodellisuus, lisätty todellisuus ja yhdistetty todellisuus). Kävijöillä oli myös mahdollisuus solmia lyhyitä tapaamisia etukäteen ja löytää uusia kumppaneita ja yhteistyötahoja. Tapaamisia järjestettiinkin yli 120 illan aikana.

Tapahtuman pääjärjestäjät olivat Helsinki XR Center, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Finnish Virtual Reality Association. Tänä vuonna pääyhteistyötahona oli Telia Finland. Helsingin kaupunki toimii Helsinki XR Centerin virallisena yhteistyötahona ja on mukana sponsoroimassa ja tukemassa tapahtumaa.

Helsinki XR Center

Näyttelyalueella kävijät pääsivät kokemaan ja testailemaan erilaisia sovelluksia ja elämyksiä. Kuva HXRC

Näyttelyalueella kävijät pääsivät kokemaan ja testailemaan erilaisia sovelluksia ja elämyksiä. Kuva: HXRC