Kaupungintalo ja Eteläranta itsenäisyyspäivänä.

Suomen itsenäisyyttä juhlitaan monikulttuurisesti Helsinki-kanavalla

Monikulttuurinen itsenäisyyspäiväjuhla tuo eri kulttuuritaustoista tulevat ihmiset yhteen juhlimaan monimuotoista itsenäistä Suomea. Juhlan viisi esitystä edustavat erilaisia rinnakkaisia kulttuureja Suomessa. Kaikki puheet ja esitykset lähetetään Helsinki-kanavalla 6. joulukuuta kello 13.

Juhlassa kuullaan puheet hallituksen  ja eduskunnan edustajilta. Tilaisuuden juontavat Heidi Alander (Suomi uutena kotimaana ry) ja Josephine Atanga (Women Designed for Success ry).

Tapahtuma on kaikille avoin tilaisuus juhlistaa Suomen itsenäisyyttä taustasta riippumatta: olemme sitten Suomessa syntyneitä, täällä kasvaneita tai tänne hiljattain muuttaneita, meillä kaikilla on syytä juhlaan. Vuosi vuodelta Suomesta on tulossa monimuotoisempi ja -kulttuurisempi ja Monikulttuurisessa itsenäisyyspäivän juhlassa tämä myös näkyy.

Moniheli on ollut juhlan pääjärjestäjänä perustamisvuodestaan 2010 asti. Vuoteen 2018 saakka tapahtumaa järjestettiin yhteistyössä Kulttuurikeskus Caisan kanssa. Vuosien varrella tapahtumaa ovat olleet järjestämässä ja tukemassa myös mm. Berde ry, Cultura-säätiö, Palmia, Suomen Punainen Risti sekä Järjestöhautomo.

Lisää aiheesta
Helsinki-kanava
Moniheli

Kuva: Sopfie Jokinen