Kuva: The HIMSS & Health 2.0

Suomalaisen digitaalisen terveysalan osaaminen näyttämöllä HIMSS & Health 2.0 -tapahtumassa

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä digitaalisen terveydenhuollon tapahtuma HIMSS & Health 2.0 kerää Helsinkiin alan suomalaisia ja kansainvälisiä huippuammattilaisia 11.–13. kesäkuuta. Helsinki valittiin tapahtuman isäntäkaupungiksi terveysalan edelläkävijöihin kuuluvan maan pääkaupunkina.
 
Tapahtuma kokoaa digitaalisen terveydenhuollon yritykset, asiantuntijat, päättäjät ja startupit kolmeksi päiväksi Messukeskukseen keskustelemaan terveydenhuollon ajankohtaisista aiheista. Paikan päälle odotetaan yli 2 000 asiantuntijaa eri puolilta maailmaa.
 
Suomalaiset terveysalan yritykset ja muut toimijat sekä Helsingin kaupunki ovat vahvasti tukemassa tapahtuman järjestämisessä. Laajalla Suomi Paviljonki -alueella on mukana yli 60 yritystä ja kymmenkunta terveysalan startupia.

Digitaaliset kokemuspolut avaavat asiakkaan näkökulmaa

Health Capital Helsingin jäsenet Helsingin kaupunki, HUS Helsingin yliopistollinen sairaala ja Helsingin yliopisto toteuttavat Suomi Paviljonkiin messuosaston, jossa pääsee tutustumaan asiakkaan kokemuspolkuihin eri näkökulmista. Koettavina ovat lapsen, työikäisen ja iäkkään henkilön polut, joiden avulla esitellään eri toimijoiden palveluiden integraatioita ja digitaalisia ratkaisuja.
 
Palvelukeskus Helsingin Kotona-konsepti tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea, miten vuorovaikutus toimii eri etähoidon tilanteissa. Vierailijat voivat kokeilla sosiaali- ja terveystoimen etähoidon palveluita osallistumalla esimerkiksi kotihoidon käynnille tai kuntoutus- ja ruokaryhmiin digitaalisesti. 

Tapahtumassa pureudutaan tekoälyyn ja eettiseen datan käyttöön

Terveysalan ammattilaisille kohdennettu tapahtuma nostaa esiin viittä ajankohtaista teemaa: sosiaali- ja terveydenhuollon integrointia, kotihoidon kysymyksiä, datan liikkuvuuden eettistä edistämistä, tekoälyn käyttöä sekä avoimen innovaation haasteita ja mahdollisuuksia.
 
Lavalle nousee maailmanluokan puhujia, mukana myös suomalaisia huippuasiantuntijoita.
 
HIMSS & Health 2.0 -tapahtuman tukijoina ja yhteistyökumppaneina toimivat sosiaali- ja terveysministeriö, Sitra, Business Finland, Helsingin kaupunki, Helsingin yliopisto, HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, OuluHealth, Turku Science Park ja Messukeskus Helsinki yhteisenä tavoitteenaan parantaa terveydenhuoltoa tiedon ja teknologian avulla.

Lisätietoa

HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society)

HIMSS and Health 2.0 European Conference

Messukeskus: Digitaalisen terveydenhuollon konferenssi HIMSS Europe ja Health 2.0