Suoraan sisältöön
A A A
Sukupolvi. Nyt on 40-metriä pitkä rakennelma, jonka läpi yleisö kävelee.

Sukupolvi.Nyt. -valoteos: Kulje läpi sodan sukupolven

Töölönlahdella voi kokea miltä tuntuu kävellä läpi 40-metrisen tunnelimaisen valoteoksen, jonka mustia seiniä pitkin vastaan virtaavat kymmenien tuhansien ihmisten nimet - toisen maailmansodan rintamalla ollut sukupolvi. Teoksen suojelijana on presidentti Sauli Niinistö.

Sukupolvi. Nyt. -valoteos avataan kaupunkilaisille tiistaina 5. joulukuuta kello 15.30. Teoksen avaa valokuvaaja Meeri Koutaniemi, elokuvaohjaaja Aku Louhimies ja teoksen käsikirjoittaja ja ohjaaja Raimo Lång Ylestä. Teos sijaitsee Töölönlahden puistossa, Finlandia-talon takana.

Sukupolvi. Nyt. antaa kävijälle mahdollisuuden rakentaa omakohtainen kokemus toisen maailmansodan inhimillisestä mittakaavasta ja merkityksestä Suomessa. Teos on kunnianosoitus sodan eläneelle sukupolvelle, mutta samalla se on myös tähän hetkeen vahvasti yhdistyvä, konkreettinen kokemus niille, joille sota on enää muisto suvun ja Suomen historiassa. Teoksessa nähtävät nimet on koottu muun muassa sotapolku.fi:stä ja matrikkeleista.

Sukupolvi. Nyt. -teos on Ylen ja Helsingin kaupungin yhteinen hanke.

Teos avoinna tammikuuhun ja nähtävillä televisiossa

Teos on avoinna päivittäin klo 16–21 (24.–25.12. teos on suljettu) 5. tammikuuta asti sekä 6.–10. tammikuuta klo 16–22.

Sukupolvi. Nyt. nähdään myös televisiossa 6. joulukuuta, jolloin sodan sukupolven mittainen nimilista vyöryy yöllä yli viiden tunnin ajan hitaasti tv-ruudun läpi.

Sukupolvi. Nyt. TV1:ssä 6.12. klo 01.20–7.00. Teos on katsottavissa myös Yle Areenassa 5.12. klo 16 alkaen.

Tapahtuma Facebookissa

Katso miten teosta rakennettiin Töölönlahdelle

JAA