32 kalastajaa myy Kauppatorilla tuotteitaan suoraan kalastajaveneistä ja myyntimökeistä sunnuntaista lauantaihin 6.–12.10. Kuva: Silakkamarkkinat

Stadin Silakkamarkkinoiden Silakkaraadin voittajat valittiin sunnuntaina

Silakkamarkkinoiden avajaispäivän 6. lokakkuuta Silakkaraati julkisti voittajakalastajat klo 15.45 Silakkamarkkinoiden ohjelmalavana toimivan Majakkalaiva Vingan kannella. 

Maustekala-sarjan pääpalkinnon voitti Tage Gustafsson Hangosta pisteillä 51. Toiseksi tulivat Pirjo ja Reima Salonen Taivassalosta pisteillä 46 ja kolmanneksi Vento Aalto Pyhämaalta pisteillä 43.

Silakkayllätys-sarjassa voiton vei chili-valkosipulisilakalla Heikki Eskelinen Paraisilta pisteillä 56. Toisen sijan pokkasivat Pirjo ja Reima Salonen Agricolan yrttisilakalla pistein 52 ja kolmannen sijan sai Toni Rantamaa Merikarvialta niin ikään pisteillä 52 Ämmäkarin silakallaan. Sääntöjen mukaisesti tasapistetilanteessa sijat ratkaisi korkeimpien arvosanojen lukumäärä.

Tänä vuonna Silakkaraadissa kilpailusilakoita maistelivat Suomen vapaa-ajankalastusmuseon projektipäällikkö Sirpa Glad-Staf, ruokavaikuttaja Hanna Gullichsen, Stadiluotsi Jarkko Laaksonen, toimittaja Sakari Nupponen, Energiateollisuuden viestintäpäällikkö Jukka Relander ja yrittäjä Janne Saarikko.

Stadin Silakkamarkkinat avasi Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki. ”Silakkamarkkinat on yksi kaupungin perinteikkäimmistä tapahtumista – harvat asiat Helsingissä ovat säilyneet yhtä samankaltaisena läpi vuosisatojen. Suomi kansainvälistyy, koko maan kuva muuttuu ja kaupungit kasvavat. Voimakkaan muutoksen keskellä on lohdullista ja hyvän tuntuista, että on asioita, jotka säilyvät samanlaisina kuin ne ovat pitkään olleet”, Sinnemäki totesi avajaispuheessaan.

32 kalastajaa myy Kauppatorilla tuotteitaan suoraan kalastajaveneistä ja myyntimökeistä sunnuntaista lauantaihin 6.–12.10. Myyntiaika sunnuntaista perjantaihin on klo 9–19 ja lauantaina klo 7–15.

Tutustu Silakkamarkkinoiden ohjelmaan »

Silakkamarkkinat