Remu Aaltonen ja Minna Tervamäki Esplanadin puistossa

Stadin Friidu ja Kundi 2022 ovat Minna Tervamäki ja Remu Aaltonen

Suomen suurin kotiseutuyhdistys Stadin Slangi ry valitsee vuosittain Helsinki-päivänä 12.6. Stadin Friidun ja Kundin, joka on bulein kunnianosoitus, minkä stadilainen voi saada. Vuoden 2022 Stadin Friiduksi on valittu balettitanssija Minna Tervamäki ja Stadin Kundiksi muusikko Remu Aaltonen.

Kundille ja friidulle ojennettiin Espan lavalla palkintoplakaatin lisäksi ruusut ja Signe Branderin valokuvateokset. 

Friidu 2022 on tanssija, koreografi ja yrittäjä Minna Tervamäki

Tervamäki on paljasjalkainen stadilainen, jonka vanhemmat muuttivat Helsinkiin muualta Suomesta opiskeluaikoina. Perheeseen kuuluvat aviomies, yhteinen tytär sekä miehen aikuinen poika. 

- Olen erityisen kiintynyt Punavuoren, Rööperin ja Eiran alueeseen. Tunnen olevani kuin kivassa kyläyhteisössä, jossa on paljon tuttuja. Olen ilman muuta helsinkiläinen, täällä olen asunut koko ikäni. Tyttärestäni taitaa kasvaa ihan stadilainen. Itse en puhu slangia, mutta ymmärrän sitä riittävästi.

Tervamäki on toinen tanssija Nina Hyvärisen jälkeen, joka saa Friidu-nimiityksen.

Stadin Slangi korosti Friidun valinnassa Tervamäen monialaista liikunnallisuutta ja positiivisuutta uuden löytämiseen. Hän on tehnyt paljon opetustyötä nuorten parissa, työllistänyt muita tanssijoita ja tehnyt tanssia uudella tavalla tunnetuksi kansalaisten silmissä. Yksityisyrittäjänä Tervamäki opettaa tanssia ja rentoutumistaitoja sekä luennoi yrityksissä.

Stadin Kundi 2022 on rock-ikoni Remu Aaltonen

Henry Olavi Aaltonen eli Remu Aaltonen (s. 1948) syntyi Helsingissä niukkoihin oloihin, kahdeksanlapsisen perheen esikoiseksi. Remu päätti jo pikkupoikana ruveta muusikoksi. Rumpujen puutteessa hän harjoitteli kolistelemalla kurkkupurkkeja.

Aaltonen tunnetaan erityisesti Hurriganes-yhtyeestä.

Remu on Stadin Slangin mukaan "katu-uskottava, aito stadilainen, joka on kaikilla mittareilla ansainnut Stadin Kundin nimen ja arvon. Hän on noussut nuoruutensa hairahduksista eteenpäin. Ja on ennen muuta kielellisesti luova."

Lisätietoja:

Stadin Slangi ry. on Suomen suurin kotiseutuyhdistys, jonka yhtenä tärkeänä perinteenä jo 25 vuoden ajan on ollut nimetä Stadin Kundi ja Friidu. Kuka tahansa voi tehdä ehdotuksia ja joka vuosi yhdistyksen hallitus määrittelee valintakriteerit itsenäisesti. Valittujen kirjo onkin ollut ja monipuolinen. Stadin Friiduksi ja Kundiksi on aiemmin valittu muun muassa Eva-Riitta Siitonen, Maija Vilkkumaa, Heikki Harma ja Jörn Donner.

Helsinki-päivä

Stadin Slangi ry