Emmi Sulander

Lähde rundille slanginimien Helsinkiin

Helsingissä monilla paikoilla on hauskoja ja yllättäviä slanginimiä suomeksi ja ruotsiksi. Ruotsalaisuuden viikon kunniaksi Helsinki-kanava julkaisee reportaasin På stan med Emmi, joka kertoo helsinkiläisten paikkojen slanginimistä.

Monet slanginimistä ovat tunnettuja ja laajassa käytössä, kun taas toiset vähemmän tunnetut, ovat pienemmän piirin käyttämiä. FM Emmi Sulander on tutkinut ruotsinkielisiä epävirallisia paikannimiä Helsingissä. Lähde Emmin kanssa rundille slanginimien Helsinkiin!

Emmi Sulander valmistui filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta 2019. Hänen pääaineensa oli pohjoismaiset kielet ja kirjallisuus, ja hänen gradunsa tutki ruotsinkielisten epävirallisia paikannimiä Helsingissä. Tällä hetkellä hän opiskelee tietojenkäsittelyä Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa. Tulevaisuudessa hän haluaa yhdistää pohjoismaisten kielten tuntemustaan ICT-osaamiseensa .

Ohjelma tuotettiin alun perin syksyllä 2020 Helsingin virtuaalista ruotsalaisuuden päivää varten 2020. Ruotsalaisuuden viikon kunniaksi video julkaistaan omana ohjelmana Helsinki-kanavalla.

Ohjelman kieli on ruotsi ja se on tekstitetty ruotsiksi.

Katso ohjelma

Linkki ohjelman sivulle Helsinki-kanavalla.

Lisätietoja ruotsalaisuuden viikosta.