Suoraan sisältöön
A A A
Myös Saanatunturi valaistaan satavuotiaan Suomen kunniaksi. (Luminous/visualisointi Tiia Pulkkinen)

Sinivalkoiset juhlavalaisut syttyvät myös maailmalla

Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistetaan tällä viikolla sinivalkoisin juhlavalaisuin kautta Suomen, mutta myös lähes 30 maassa ympäri maailman. Innostus on kasvanut viime hetkiin asti ja jopa 50 ikonista kohdetta valaistaan sinivalkoisin värein satavuotiaan Suomen kunniaksi eri puolilla maailmaa.

Suomessa virinnyt innostus juhlistaa satavuotiaan syntymäpäivää sinivalkoisin juhlavalaisuihin on laajentunut myös maailmalle. Seuraavien päivien aikana on luvassa sinivalkoisia juhlavalaisuja yhteensä lähes 30 maassa ja jopa 50 kohteessa. Tietoja uusista valaistavista kohteista on kertynyt viime hetkiin asti.

Muun muassa Kristus-patsas Rio de Janeirossa ja Niagaran putoukset Kanadassa sekä monet muut upeat kohteet saavat ylleen sinivalkoisen juhlavalaistuksen Suomen kunniaksi.

”On hienoa nähdä, miten paljon ystäviä Suomella on maailmalla, ja kuinka suurella sydämellä Suomen suureen hetkeen halutaan osallistua. Monet valaistavat kohteet ovat historiallisesti ja kansainvälisesti merkityksellisiä paikkoja, joissa paikalliset suomalaiset ja Suomen ystävät voivat tuntea ylpeyttä ja iloa huipentuvasta juhlavuodesta”, Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen iloitsee.

Suomi 100:n ja Suomen edustustoverkon yhteistyössä eri maiden kanssa valmistelema laaja kokonaisuus tuo Suomen suuren hetken esiin ympäri maailman.

”Juhlavalaisut tekevät Suomea tunnetuksi uudella tavalla. Tämä on ollut suuri ponnistus edustustoverkollemme
ja haluankin välittää kaikille lämpimät kiitokset”, Suomi 100 -suurlähettiläs Petri Salo sanoo.

Yle välittää ikimuistoiset hetket valaistavista kohteista tv:ssä, Yle Areenassa, verkossa ja sosiaalisessa mediassa itsenäisyyspäivän aatosta alkaen.

”Kyseessä on upea ele kansakunnallemme ja samalla osoitus maiden välisestä yhteistyöstä ja kunnioituksesta”, Ylen itsenäisyyspäivän ohjelmiston päätuottaja Marko Krapu sanoo.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi on muodostunut kaikkien aikojen suurimmaksi juhla- tai teemavuodeksi Suomessa. Suomi 100 -juhlavuoden 5 000 hanketta käsittävä ohjelma on ulottunut yli sataan maahan, kaikille mantereille. Avoin ohjelma, sen laajuus ja tekemisen tapa ovat ainutlaatuisia myös kansainvälisesti.

Lisätietoja

Suomi 100 – Onnea satavuotias Suomi
Maailma onnittelee satavuotiasta Suomea sinivalkoisin juhlavalaisuin

JAA