Suoraan sisältöön
A A A
Tupa oli täynnä Siltamäen asukasillassa. Asukkaita kiinnosti erityisen paljon ostarin kehittäminen. Kuva: Kirsi Riipinen

Siltamäkeläiset pelasivat ja lähettivät terveiset: kehittäkää ostaria

Ostari remonttiin, uusia asuntoja erityisesti Jousimiehentielle. Lisäksi tarvitaan vanhuksille uusi palvelutalo. Näin siltamäkeläiset kehittäisivät aluettaan – ainakin täydennysrakentamispelin avulla saadun palautteen perusteella.

Miten Siltamäkeä tulisi kehittää ja mistä kehittäminen aloittaa? Siltamäkeläiset ovat päässeet tutustumaan kaupunginosansa kehittämiseen täydennysrakentamispelin avulla. Peli oli avoinna kolme viikkoa maalis-huhtikuussa. Pelistä saadut mielipiteet ja kehitysehdotukset on nyt koottu, ja tuloksista keskusteltiin asukasillassa 16. toukokuuta.

Pelaaminen on uusi ja havainnollinen tapa nähdä, miten täydennysrakentaminen vaikuttaisi alueeseen. Siltamäki-pelissä pääsi testaamaan esimerkiksi, kuinka asukasmäärän kasvu vaikuttaisi palveluihin.

Yksi pelin tarkoitus oli herätellä siltamäkeläisiä pohtimaan, olisiko taloyhtiön tontille mahdollista rakentaa lisää ja lisärakennuksesta saatavilla tuloilla pienentää taloyhtiön remonttilainaa.

Lue koko juttu Uutta Helsinkiä -sivuilta

Tutustu myös pelin kokeiluversioon, joka on auki vuoden loppuun.

Yli 500 pelitulosta on koottu raportiksi.


JAA