Senaatintorin kiveystä ja osa Tuomiokirkosta.

Senaatintorin ravintolahaku on avattu, hakuaika päättyy jo maanantaina 8. kesäkuuta

Senaatintorista ollaan tekemässä kesän 2020 kiinnostavin terassi- ja palvelualue sekä kohtaamispaikka. Senaatintorin kokeilusta haetaan piristysruisketta koko keskustan elävyydelle, mutta avaaminen edellyttää vielä paljon suunnittelua. Kyseessä on kulttuurihistoriallisesti erittäin merkittävä paikka, joten toteutuksen tulee olla tyylikäs ja arvokkaan alueen kokonaisilmettä kunnioittava. Kokeilun käytännön organisoinnista vastaa kaupungin omistama Torikortteleiden kiinteistökehitysyhtiö Helsingin Leijona Oy.

Tavoitteena on avata terassi yleisölle viimeistään 1. heinäkuuta (ehkä jo 27.6.) ja terassi saa olla auki 30. elokuuta asti. Terassialueen aukioloajat ovat kello 9-23, jokainen ravintoloitsija voi päättää aukioloajat oman konseptinsa mukaan. Asiakaspaikkoja alueelle tulee noin 480 kpl. Kyseessä on keskusta-alueen terassien laajennus, joten mukaan valitaan ravintolatoimijoita Helsingin keskustan alueelta. Mukaan valitaan yhteensä 16 ravintolaa-alan toimijaa.

Nopeasta aikataulusta johtuen hakuaika päättyy jo
maanantaina 8.kesäkuuta. Ilmoitamme valinnoista keskiviikkona 10. kesäkuuta.

Hinnat:

Myyntipiste (4 kpl) (leveys n. 2,5 m, syvyys n. 2,0 m.)

Kiinteä kuukausivuokra 1000€ (alv 0% ) + 10% liikevaihdosta, kattovuokra kuukaudelle 4000€.

Myyntipiste tuplana (12 kpl) : (leveys n. 5,0 m, syvyys n. 2,0 m. Kaksi myyntitiskiä.)

Kiinteä kuukausivuokra 2000€ (alv 0% ) + 10% liikevaihdosta, kattovuokra kuukaudelle 8000€.

Lukittavan myyntipisteen vuokraan sisältyy sähkö, myyntipisteen valo, vesipisteen käyttöoikeus, jätehuolto, kylmäsäilytystilaa tarvittaessa, terassialueen henkilökunta (blokkaus, pöytien siistiminen, lasien tiskaus), järjestyksenvalvonta, markkinointi ja viestintä osana kokonaisuutta, sosiaalitilat, kassajärjestelmä.

Jokainen toimija sisustaa ja kalustaa myyntipisteen haluamallaan tavalla.

Huom!

Noudatamme tarkasti maan hallituksen koronalinjauksia ja hankkeen koko suunnittelu perustuu niihin. Eri lupaviranomaisten päätökset ja myös koronatilanteen muutokset voivat vielä siis vaikuttaa koko hankkeen toteutumiseen. Pidätämmekin oikeudet kaikkiin mahdollisiin muutoksiin hankkeen toteutukseen ja aikatauluihin liittyen. Tilanteen muuttuessa hyvitämme käyttämättä jääneen ajan vuokrat.

Lisää aiheesta:

Hakuohjeet
Pyydämme että vastaat kaikkiin hakuohjeissa esitettyihin kysymyksiin ja lähetät vastauksesi sähköpostitse osoitteeseen info@torikorttelit.fi.

Torikorttelit

Kuva: Torikorttelit.

Uutinen julkaistu 4.6. ja tuoreutettu 8.6.