Satu Järvenkallas. Kuva: Mika Ruusunen, Helsingin kaupunki

Satu Järvenkallas valittiin kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtajaksi

Kaupunginvaltuusto on päättänyt ottaa Satu Järvenkallaksen Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtajan virkaan seitsemän vuoden määräajaksi. Parhaillaan toimialajohtajan viransijaisuutta hoitava Järvenkallas on työskennellyt Helsingin kaupungin varhaiskasvatusjohtajana vuodesta 2013 alkaen.

Satu Järvenkallas on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri (Helsingin yliopisto, 1999). Lisäksi hän on suorittanut sosiaali- ja terveysjohtamisen Executive Master in Business Administration (EMBA) -tutkinnon Tampereen teknillisessä yliopistossa vuonna 2010.

Satu Järvenkallas on toiminut vuodesta 2013 alkaen Helsingin kaupungilla varhaiskasvatusjohtajana ensin varhaiskasvatusvirastossa ja vuodesta 2017 alkaen kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla vastaten varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen palvelukokonaisuuden johtamisesta. Tätä aiemmin Järvenkallas työskenteli Helsingin kaupungin sosiaalivirastossa päivähoidon johtajana usean vuoden ajan.

Tällä hetkellä Järvenkallas toimii kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtajan viransijaisena.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan, sen jaostojen sekä toimialan apulaispormestarin esittelijänä. Toimialajohtajan tehtävänä on johtaa organisaationsa henkilöstöä, toimialan toimintaa ja hallintoa sekä vastaa toimialan uudistumisesta. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla työskentelee noin 14 000 työntekijää.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtajan kokonaiskuukausipalkka on 12 545,42 euroa. Toimialajohtajan virkaan tuli määräaikaan mennessä yhteensä 16 hakemusta.

Vuodesta 2017 kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtajana toiminut Liisa Pohjolainen siirtyy eläkkeelle 1.10.2021.

Lue lisää:

Kaupunginvaltuuston päätökset

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala