Malminkentän ilmakuva. Kuvaaja: Lauri Rotko

Kaartin jääkärirykmentti harjoittelee Malmin kentän alueella ja muualla Helsingissä

Kaartin jääkärirykmentin johtama Sapeli 1/22 -taisteluharjoitus järjestetään 27.5. –2.6.2022 pääkaupunkiseudulla ja Länsi-Uudellamaalla. Malminkentän alueella on joukkoja maanantaista 30. toukokuuta kello 7.00 alkaen tiistaihin 31. toukokuuta kello 24.00 saakka. Tuona aikana pääsy kentän alueelle voi olla estynyt.

Sapeli 1/22-taisteluharjoitus on viime heinäkuussa aloittaneiden varusmiesjohtajien, Valmiusyksikön ja sotilaskuljettajien sekä viime tammikuussa palveluksensa aloittaneiden miehistötehtäviin koulutettavien varusmiesten loppusotaharjoitus. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 900 sotilasta, johon kuuluu reserviläisiä, varusmiehiä ja kantahenkilökuntaa. Kaartin jääkärirykmentin lisäksi harjoitukseen osallistuu joukkoja Panssariprikaatista ja Porin prikaatista.

Harjoitukseen sisältyy ilmapuolustusharjoitus, jonka aikana pääkaupunkiseudulla on ajoittain lentomelua. Ilmapuolustusharjoituksessa sovitetaan toimintaa yhteen myös Merivoimien alusten kanssa.

Helsingissä harjoitusalueet ovat Isosaari, Vuosaari (Vuosaaren huippu, Vuosaren keskusta ja satama), Hernesaari, Ruskeasuo, Malmin lentokenttä, Lauttasaari (Kotkavuori, Katajaharjunniemi, Myllykallio, Vattuniemi), Viikki, Pasila, Töölö ja Helsingin keskustan alue (Tähtitorninmäki sekä Eteläranta).

Lisää aiheesta
Melutiedote: Helsinki: Isosaari, Lauttasaari, Töölö, Vuosaari, Hernesaari, Ruskeasuo, Pasila, Malmi, Viikki ja Helsingin keskusta

Kuva: Lauri Rotko